destinatia zilei
 Bistro de l'Arte

Bistro de l'Arte

Bistro de l’Arte este una dintre bijuteriile ascunse din centrul istoric al orasu...

Poarta Targul Cailor

  • Publicat: 29 Jun 2010, 14:37
Recomandă:

La capatul fostei strazi Targul Cailor, azi strada George Baritiu, langa fostul Bastion al Fierarilor (actuala incinta a Directiei Judetene Brasov a Arhivelor Nationale), pana in anul 1874 a existat o poarta de acces in oras, in stil neoclasic, prevazuta cu o trecere pentru vehicule si una pentru pietoni. Pana in 1820 Poarta Ecaterinei era singura poarta de acces dinspre Scheii Brasovului.
Inca din 1803, locuitorii Scheilor au solicitat magistratului (sfatului) orasului deschiderea unei noi porti.
Cererea a fost refuzata in mod repetat "din lipsa de fonduri". Negustorii romani din Schei au propus ridicarea Portii Targului Cailor pe propria lor cheltuiala. Chiar si asa constructia a fost amanata pana la vizita imparatului Francisc I, caruia locuitorii Scheilor i-au adresat in mod expres cererea de constructie a noii porti.
In 1820 aveau sa fie finisate caile de acces, cand din lipsa de pietre, pentru pavare s-au folosit cuburi de lemn. Chiar si asa, traficul
in aceasta zona era greoi, astfel ca in 1827-1828 a fost construita Poarta Schei, vizibila si azi. Poarta Targului Cailor a fost demolata in 1874, pentru a facilita circulatia, care s-a intensificat dupa construirea Gimnaziului de fete (azi Facultatea de Silvicultura).

turism
Biserica Neagra

Biserica Neagra

Edificiu de secol XVI, cunoscut initial sub numele de Biserica Sfanta M...

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte bastioane construite...

Biserica fortificata din Viscri

Biserica din Viscri

In Viscri (germana: Deutsch-Weiskirch, maghiara: Szaszfeheregyhaza) ma...