destinatia zilei
 Bistro de l'Arte

Bistro de l'Arte

Bistro de l’Arte este una dintre bijuteriile ascunse din centrul istoric al orasu...

Bastionul Aurarilor

  • Publicat: 29 Jun 2010, 14:40
Recomandă:

Intre complexele de aparare ale portilor Brasovului medieval de la capetele strazilor Vamii (azi Muresenilor) si Portii (azi Republicii) a existat pana in secolul al XVII-lea o fortificatie constituita dintr-un singur val.
Pe acest val erau amplasate tunuri, in spatele carora se aflau ramele pentru intinderea postavurilor apartinand breslei postavarilor. In 1612 judele (primarul) orasului, Michael Weiss, a hotarat ridicarea unui zid exterior al orasului.
Planul a ramas nerealizat din cauza mortii sale in batalia de la Feldioara (16 octombrie 1612. Constructia acestui zid incepe abia in 1639, iar Bastionul aurarilor este finalizat in 1641.
In secolul al XIX-lea, in incinta bastionului a functionat un restaurant. In 1871, breasla aurarilor, care intre timp se imputinase foarte mult, vinde constructia, noul proprietar fiind chiar orasul. Dupa demolarea zidului si a bastionului aici se construieste Scoala reala de stat (1888-1889) a carei cladire adaposteste astazi corpul T al Universitatii Transilvania.

turism
Biserica Neagra

Biserica Neagra

Edificiu de secol XVI, cunoscut initial sub numele de Biserica Sfanta M...

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte bastioane construite...

Biserica fortificata din Viscri

Biserica din Viscri

In Viscri (germana: Deutsch-Weiskirch, maghiara: Szaszfeheregyhaza) ma...