destinatia zilei
 Bistro de l'Arte

Bistro de l'Arte

Bistro de l’Arte este una dintre bijuteriile ascunse din centrul istoric al orasu...

Mlastina Harman

  • Publicat: 09 Jul 2010, 13:37
Recomandă:

Rezervatia botanica Mlastina Harman se afla la 18 km de Brasov, in partea centrala a depresiunii Braşov; la N este dominata de prelungirile sudice ale Dealului Lempes. Ocupa o suprafata de 2.0 ha.

Prin pozitia rezervatiei in aria joasa a Tarii Barsei, Mlastina Harman este situata intr-un sector depresionar traversat de cateva paraie si alimentata de numeroase izvoare reci, a caror ape au creat conditiile supravietuirii unor relicte glaciare, dintre care daria (Pedicularis sceptrum carolinus), care atinge aici cel mai sudic punct din lume.

In cuprinsul rezervatiei de la Harman au fost identificate pana in prezent peste 150 de specii si relicte dintre care unele au valoare stiintifica mondiala.

In complexele  cele mai umede  se dezvolta: bumbrezul (Schoenus nigricans); jimla (Armenia alpina, ssp. Barcensis), localizata doar in complexele mlastinoase de la Harman si Prejmer sau tufe de Cladium mariscus, un relict glaciar cu un areal actual foarte interesant: Eurasia, nordul Americii, sudul Africii, si Australia.

Dintre elementele nordice, care la Harman au arealul cel mai sudic din Europa, mai apare: Swentia perenis (specie boreal montana), Primula farinose, Sesleria coerulea, Calamagrostis neglecta ( specii boreale).

 Cai de acces: pe D.N. 11 Brasov – Sfantul Gheorghe, pana in localitatea Harman , apoi stanga pe D.J. 112 A Harman –Bod, pana la iesirea din localitate, acolo se face stanga pe sub Dealul Lempes.

Sursa: www.econ.unitbv.ro

turism
Biserica Neagra

Biserica Neagra

Edificiu de secol XVI, cunoscut initial sub numele de Biserica Sfanta M...

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte bastioane construite...

Biserica fortificata din Viscri

Biserica din Viscri

In Viscri (germana: Deutsch-Weiskirch, maghiara: Szaszfeheregyhaza) ma...