destinatia zilei
 Bistro de l'Arte

Bistro de l'Arte

Bistro de l’Arte este una dintre bijuteriile ascunse din centrul istoric al orasu...

General Electric preferă să ţină parcul logistic de la Cristian neînchiriat

  • Publicat: 05 Oct 2010, 12:12
Recomandă:

Americanii au refuzat o ofertă de 64.800 de euro pe lună pentru cei 18.000 de metri pătraţi de la Olympian Logistic Park

Anunţat anul trecut cu surle şi trâmbiţe de către dezvoltatorii GE (General Electric) Real Estate şi Helios Phoenix, Olympian Logistic Park din comuna Cristian, la ieşirea din Braşov, continuă să fie gol. O investiţie de genul celei de la Braşov era evaluată la cel puţin zece milioane de euro, iar dezvoltatorii nu par a fi grăbiţi să îşi recupereze banii investiţi în clădirea de 18.000 de metri pătraţi. Americanii au refuzat anul trecut oferta unui potenţial chiriaş care era dispus să plătească o chirie de 3,6 euro/metrul pătrat, cu 20% mai puţin decât preţul solicitat de dezvoltatori, de 4,5 euro pe metrul pătrat, şi preferă să stea cu clădirea goală.
Investiţia de la Braşov a rămas, astfel, blocată la prima fază, deoarece dezvoltatorii au anunţat că vor demara a doua etapă abia când spaţiul parcului logistic va fi închiriat în proporţie de 70%. Atraşi de mirajul speculaţiilor imobiliare din România, cei de la General Electric anunţau în urmă cu doi ani că doresc să construiască 12 parcuri logistice, având disponibilă o sumă de 170 de milioane de euro pentru a fi investită. Acum, numărul lor a fost redus la cinci. Parcul de la Braşov este primul construit de cei dezvoltatori în România, acum fiind în faza de finisaje cel de-al doilea proiect de gen, cel de la Timişoara. Cei doi dezvoltatori se pregătesc şi de proiectul din Agigea-Constanţa, însă anul acesta vor mai începe doar proiectul din Cluj, ultimul pe listă fiind un proiect în Chiajna.

Sursa: www.bzb.ro

turism
Biserica Neagra

Biserica Neagra

Edificiu de secol XVI, cunoscut initial sub numele de Biserica Sfanta M...

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte bastioane construite...

Biserica fortificata din Viscri

Biserica din Viscri

In Viscri (germana: Deutsch-Weiskirch, maghiara: Szaszfeheregyhaza) ma...