destinatia zilei
 Bistro de l'Arte

Bistro de l'Arte

Bistro de l’Arte este una dintre bijuteriile ascunse din centrul istoric al orasu...

"Spiritul inaltimilor" - expozitie foto

  • Din 14 Mar 2013 până în 31 Mar 2013
  • Locaţie: Libraria Okian
Recomandă:

Photolife si Libraria Okian din Brasov va invita din 04 martie sa descoperiti alaturi de Dorin Bofan, Laurentiu Pavel si Serban Simbotelecan spiritul inaltimilor intr-o expozitie foto dedicata in intregime muntelui. Cei trei prieteni s-au cunoscut prin intermediul pasiunii comune pentru munte si fotografie si au calatorit prin muntii din Rominia, strabatind potecile din Retezat, Fagaras, Cernei, Bucegi, Ciucas, Apuseni sau Ceahlau. De asemenea, au vizitat muntii din Italia, Elvetia sau Norvegia. Calatoria lor abia a inceput si aventuri cel putin la fel de frumoase precum cele pe care le-au trait pina acum ii asteapta si in continuare. Alaturi de cei trei autori, gazda la acest eveniment va va fi si fotograful Dan Dinu, cel care a facut selectia celor sase expozitii din acest proiect inceput in 2013 de Photolife si Okian.
 
“Aceasta expozitie este dedicata frumusetii si salbaticiei muntelui. Este dedicata atit oamenilor care apreciaza si inteleg eforturile depuse pentru a savura momentele unice pe care le ofera zonele alpine, cit si celor care nu pot ajunge acolo sus, dar vor sa fie acolo macar cu sufletul pentru citeva momente. Este dedicata calatoriei in natura, dormitului in cort, trezitului de dimineata, parcurgerii traseelor in noapte, statului in frig, vintului, ploii si soarelui. Este dedicata momentelor de liniste, de regasire si de incintare. Unele imagini au fost realizate de fiecare din noi in solitudine, altele avind oameni dragi aproape. Dar in fiecare din ele se regasesc trairile unor experiente ce nu se uita. Ele reprezinta viziunea noastra asupra lumii naturale si bucuria de a fi acolo, in mijlocul ei” -  ne spun autorii.
 
Expozitia face parte dintr-o serie inceputa in 2013 la Libraria Okian, la care vor participa atit autori consacrati, cit si fotografi mai putin cunoscuti - insa nu mai putin talentati. Am inceput cu o expozitie minunata de portrete a Tatianei Volontir, au urmat peisajele spectaculoase din indepartata lumea a nordului, in viziunea lui Alexandru Bobeica, Vlad Popescu, Lucian Brindus si Dan Dinu, iar in lunile ce urmeaza continuam cu: Horia Bogdan, Cristian Goga si multi altii. In decembrie vom avea o noua expozitie dedicata celor mai frumoase imagini realizate de catre cei care au participat la cursurile sau workshop-urile Photolife.

Comentarii
Adaugă comentariu
turism
Biserica Neagra

Biserica Neagra

Edificiu de secol XVI, cunoscut initial sub numele de Biserica Sfanta M...

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte bastioane construite...

Biserica fortificata din Viscri

Biserica din Viscri

In Viscri (germana: Deutsch-Weiskirch, maghiara: Szaszfeheregyhaza) ma...