destinatia zilei
 Bistro de l'Arte

Bistro de l'Arte

Bistro de l’Arte este una dintre bijuteriile ascunse din centrul istoric al orasu...

Cinema in aer liber in Piata Sfatului

  • Din 10 Jul 2012 până în 15 Jul 2012
Recomandă:

În perioada 10-15 iulie, în fiecare seară, începând cu ora 21:30, Asociația Culturală Metropolis și Vodafone România îi invită pe brașoveni în Piața Sfatului, la proiecții de film în aer liber.

Caravana Metropolis aduce în România un concept popular peste hotare, “Cinema în aer liber”, împreună cu cel mai mare ecran gonflabil din România, de 120 m², și un proiector de 17 000 de lumeni, care va transforma vizionarea oricărui film într-o experiență greu de uitat.

Primul sezon al cinematografului în aer liber este programat între 10 iulie și 16 septembrie 2012. În fiecare săptămână, de marți până duminică, începând cu ora 21:30, iubitorii de film vor avea posibilitatea să participe la proiecții în piețe centrale și parcuri, în următoarele orașe: Brașov (10-15 iulie), Constanța (17-22 iulie), București (24-29 iulie și 14 august-02 septembrie), Timișoara (31 iulie-5 august), Cluj (07-12 august), Iași (04-09 septembrie), Craiova (11-16 septembrie).

Cinematografele mobile în aer liber au apărut încă de la începutul secolului trecut și înregistrează astăzi un mare succes în țări precum Statele Unite, Australia, Emiratele Arabe, Japonia, Brazilia sau Marea Britanie. În ultimii ani, numărul cinematografelor funcționale a scăzut, însă numărul spectatorilor s-a dublat.

Prin evenimentul Cinema în aer liber, Asociația Culturală Metropolis propune o alternativă la cinematograful clasic, accesibilă tuturor. Evenimentul are ca obiectiv atragerea atenției publicului larg asupra celei de-a șaptea arte, savurate de această dată într-un mediu diferit.

Publicul brașovean se va putea bucura alături de prieteni și familie, în răcoarea serii, de șase surprize cinematografice, atât producții internaționale, cât și românești, apreciate la festivaluri internaționale de film, de presa internațională de specialitate, și filme de box-office. Filmele selectate, împacă toate gusturile, atât pe ale cinefililor, cât și pe ale amatorilor de distracție și relaxare într-un spațiu deschis. Printre acestea se numără și două avanpremiere naționale:

1. LOVERBOY - MARȚI, 21:30 (regia Cătălin Mitulescu - România, 2011), cu Ada
Condeescu, George Piștereanu, Ion Besoiu, Clara Vodă. Premiera oficială la Cannes 2011, câștigător al premiilor The Heart of Sarajevo pentru cea mai bună actriță Ada Condeescu,Golden Goddess la Prishtina IFF 2011, pentru cel mai bun actor și cel mai bun film.

2. TATĂL FANTOMĂ – MIERCURI, 21:30 (regia Lucian Georgescu - România, 2011), cu Marcel Iureș, Mihaela Sîrbu. În competiția Festivalului de Film de la Montreal.

3. VÂNĂTORII DE CAPETE – JOI, 21:30 (regia Morten Tyldum – Norvegia, 2011), cu
Aksel Hennie, Synnøve Macody Lund, cu încasări de peste $1, 600, 000 în primul weekend de la lansarea în Norvegia.

4. IUBIRE PERSANĂ – VINERI, 21:30 (regia Marjane Satrapi, Vincent Paronnaud,
regizorii succesului internațional Persepolis – Franța, 2011), cu Mathieu Amalric
(Scafandrul și fluturele, 2007), Maria de Medeiros (Pulp Fiction), Isabella Rossellini,
Jamel Debbouze (Le fabuleux destin d'Amélie Poulain). În competiție oficială la Festivalul de Film de la Veneția 2011 și la Ghent 2011.

5. XINGU – ÎN INIMA AMAZONULUI - Avanpremieră națională – SÂMBĂTĂ, 21:30 (regia Cao Hamburger – Brazilia, 2012), cu João Miguel, Felipe Camargo, Caio Blat – cel mai talentat actor brazilian, câștigător a două premii Golden India Catalina la Cartagena FF, în 2004 și 2008, Cinema Brazil Grand Prize în 2011, etc. Xingu este laureat la Panorama Audience Award la Berlinale 2012.

6. ZARAFA – Avanpremieră națională – DUMINICĂ, 21:30 (regia Rémi Bezançon și
Jean-Christophe Lie -- animator pentru producțiile Disney -Tarzan, Hercule și Cocoșatul de la Notre-Dame --, Franța, 2012). Cu vocile lui Simon Abkarian (Persepolis, Casino Royale), Vernon Dobtcheff (Before Sunset, Numele trandafirului).

Intrarea la proiecțiile din cadrul evenimentului „Cinema în aer liber” este gratuită, în limita celor 800 de locuri disponibile.

Evenimentul este organizat de Asociația Culturală Metropolis, powered by Vodafone, cu sprijinul Primăriei Brașov.

Comentarii
Adaugă comentariu
turism
Biserica Neagra

Biserica Neagra

Edificiu de secol XVI, cunoscut initial sub numele de Biserica Sfanta M...

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte bastioane construite...

Biserica fortificata din Viscri

Biserica din Viscri

In Viscri (germana: Deutsch-Weiskirch, maghiara: Szaszfeheregyhaza) ma...