destinatia zilei
 Bistro de l'Arte

Bistro de l'Arte

Bistro de l’Arte este una dintre bijuteriile ascunse din centrul istoric al orasu...

Masa critica Brasov

  • Data: 27 Aug 2010
Recomandă:

Ediția din luna iulie 2010 a Masei Critice Braşov a reprezentat pentru bicicliștii brașoveni un real success, la start adunându-se aproximativ 300-350 de persoane de toate vârstele, aceasta fiind până acum cea mai numeroasă adunare de acest gen din oraș. Le mulțumim celor care au venit dar și celor care ne-au susținut de pe margine. De asemenea, ne cerem scuze șoferilor care au întâmpinat dificultăți pe parcursul manifestării noastre.

Ediția din luna august 2010 va avea loc, ca de obicei, la ora 18:00 iar plecarea va fi tot din fața Primăriei Brașov. Bicicliști de toate vârstele din Brașov sunt așteptați la eveniment. Invităm și reprezentanții presei dar și ai autorităților locale și județene să pedaleze împreună cu noi într-un tur lejer al orașului. Sperăm ca măcar așa să convingem pe cine trebuie că este urgentă și necesară acordarea unei mai mari atenții asupra acestui aspect al ecologiei. Infrastructura pentru bicicliști este foarte slab dezvoltată în Brașov, spre deosebire de alte orașe din România. Ca și exemplu: în Cluj se construiesc 22 de km de piste de biciclete si 51 de centre de inchiriat biciclete. La Brașov, vopseaua folosită pentru marcarea pistei de biciclete este in foarte multe locuri ștearsă și nici vorbă de vreun central de închiriat biciclete. La Sibiu s-a mai construit 1 km de pista, pe când la Brașov nici măcar nu s-a revopsit aceasta.

Mai mult, numărul de rasteluri din Brașov este insuficient. Dorim pe această cale realizarea de către cei competenți a unui studiu de piață care să releve dacă este nevoie de o investiție în rasteluri sau nu.

Eu, Robert Lazar, în calitate de biciclist și locuitor al Brașovului, doresc să existe rasteluri  în fiecare instituție de învățământ, fie ea facultate, liceu sau școală generală. În acest fel, tinerii și studenții vor învăța că este mai sănătos și mai economic mersul pe bicicletă. Mai mult, doresc amplasarea unor asemenea rasteluri la toate celelalte instituții din Brașov dar și în zonele cele mai frecventate de oameni:  piețe, mall-uri, parcuri, etc.

Rețeaua de piste din Brașov ar putea fi de asemenea dezvoltată. Se pot amenaja piste pe str. Carpaților, pe str. De Mijloc, pe Calea București având în vedere faptul că traficul din oraș s-a fluidizat foarte mult în ultima perioadă.

Se poate face ceva, problema este să și vrem să facem ceva…

Comentarii

Marius

2010-08-26 13:07:32

Intradevar e groaznic sa circuli in general dar trebuie sa ai curaj deosebit ca sa circuli cu bicicleta ,Biciclisti sut total ignorati di pacate si de organele municipale . Rugamintea ca si Dl. primar sa aibe curajul de a se urca pe o biciclta si sa circule putin.

Adaugă comentariu
turism
Biserica Neagra

Biserica Neagra

Edificiu de secol XVI, cunoscut initial sub numele de Biserica Sfanta M...

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte bastioane construite...

Biserica fortificata din Viscri

Biserica din Viscri

In Viscri (germana: Deutsch-Weiskirch, maghiara: Szaszfeheregyhaza) ma...