destinatia zilei
 Bistro de l'Arte

Bistro de l'Arte

Bistro de l’Arte este una dintre bijuteriile ascunse din centrul istoric al orasu...

Noaptea Lungă a Filmelor Scurte 2012

  • Data: 23 Jun 2012
  • Locaţie: Centrul Cultural Reduta
Recomandă:

Noaptea Lungă a Filmelor Scurte are loc pe 23 iunie în București, la Biblioteca Națională, și concomitent în Braşov, Timișoara, Cluj și Sibiu.  Noaptea scurtmetrajelor ShortsUP va fi o experiență multiculturală diversă, care adună producții valoroase din toate colțurile lumii, stări de spirit pentru orice spectator și activități interactive pentru mințile curioase.

Circuitul cinematografic va trece prin Turcia, Egipt, Canada, India, SUA, Marea Britanie, Portugalia, Irlanda, Franța, Germania, Kosovo, Serbia și România. O călătorie nocturnă ghidată de 25 de filme și tot atâtea povești despre timp, prietenie, decizii sau regăsiri. Turul de forță durează până la 5 dimineața.

Emoția puternică o aduce filmul “Tăcerea” (regia L. Rezan Yesilbas, Turcia) despre un cuplu cu cinci copii, care a cucerit la sfârșitul lunii mai juriul de la Cannes, acordându-i Palme d’Or. Filmul este proiectat în premieră în România. Doza de suspans vine de la “Țărmul” (r. Terry George, Marea Britanie), fictiunea câștigătoare anul acesta la Oscar. Relația dintre doi prieteni e întreruptă de neliniștile din Irlanda de Nord. Comicul e adus de “Balonul negru” (r. Joshua Safdie, Ben Safdie, SUA). În timp ce încearcă să plimbe 40 de copii prin New York, un bărbat stresat pierde “esențialul”: baloanele. Câștigător la Sundance, ficțiune, în competiția națională. Trailerul evenimentului poate fi văzut la adresa http://shortsup.ro/category/trailere.

Evenimentele locale vor include aceleași filme scurte, cu excepția scurtmetrajului interactiv (programul integral e atașat sau poate fi consultat pe www.shortsup.ro).  

La Braşov, în deschiderea evenimentului va concerta formaţia Toulouse Lautrec.

În țară, Noaptea Lungă a Filmelor Scurte are loc astfel: Timișoara – în Grădina de Vară de la Filarmonică, Cluj - în clădirea Casino-ului din Parcul Central, Brașov - la Centrul Cultural Reduta, Sibiu - la Teatrul Gong.

Detalii despre biletele pentru evenimentul de la Braşov găsiți pe site-ul www.kunstadt.ro sau telefonic la 0736 014 076.

Comentarii
Adaugă comentariu
turism
Biserica Neagra

Biserica Neagra

Edificiu de secol XVI, cunoscut initial sub numele de Biserica Sfanta M...

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte bastioane construite...

Biserica fortificata din Viscri

Biserica din Viscri

In Viscri (germana: Deutsch-Weiskirch, maghiara: Szaszfeheregyhaza) ma...