destinatia zilei
 Bistro de l'Arte

Bistro de l'Arte

Bistro de l’Arte este una dintre bijuteriile ascunse din centrul istoric al orasu...

Festivalul Pieţei Unirii din Scheii Brasovului, ediţia mai 2012

  • Din 25 May 2012 până în 27 May 2012
Recomandă:

Prima zi a festivalului (VINERI, 25 mai) este dedicată dansului. Pe scena amplasată în Piața Unirii vor performa școlile de dans din Brașov. Ansambluri coregrafice, trupe de dans, corpuri de balet, ne vor încânta pe toată durata zilei. Spectacolul va lua forma unui concurs în care școlile de dans își vor demonstra măiestria pentru a ținti premiile ce vor fi acordate la finalul primei seri. Trupe de break-dance vor face demo-uri iar la un moment dat organizatorii pregătesc un flash mob surpriză.

A doua zi a festivalului (SÂMBĂTĂ, 26 mai) aparține teatrului. Încă din zorii zilei, Piața Unirii va fi animată de copii. Teatru de păpuși, clovni, face-painting, baloane colorate și multe dulciuri pentru ca cei mici să se poată bucura de sărbătoare. Apoi, pe parcursul zilei, școlile și liceele din Brașov își prezintă trupele de teatru în cadrul unui concurs de valori. Ca și în ziua dedicată dansului, un juriu va evalua performațele de pe scenă iar seara vor fi acordate premii.
În partea a doua a zilei, în “recilal” vor urca pe scenă trupe de teatru profesionist. Seara se va încheia cu un show de stand-up comedy, cu Sorin Pârcălab (care a participat și la concursul “Românii au Talent”, unde a făcut un show remarcabil) de la Brigada 2 pe 3 (ora 20:00).

DUMINICĂ, 27 mai, în ultima zi a festivalului, pe scena din Piața Unirii vor urca ansambluri folclorice și artiști de muzică populară.

Toată ziua este dedicată tradiției românești și în mod special tradiției scheiului. La sărbătoarea de duminică se vor putea admira costume tradiționale ale Junilor Brașovului și se vor dansa tradiționalele hore.

Comentarii
Adaugă comentariu
turism
Biserica Neagra

Biserica Neagra

Edificiu de secol XVI, cunoscut initial sub numele de Biserica Sfanta M...

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte bastioane construite...

Biserica fortificata din Viscri

Biserica din Viscri

In Viscri (germana: Deutsch-Weiskirch, maghiara: Szaszfeheregyhaza) ma...