destinatia zilei
 Bistro de l'Arte

Bistro de l'Arte

Bistro de l’Arte este una dintre bijuteriile ascunse din centrul istoric al orasu...

Proiectul cultural „fatzaDa 2012”

  • Din 15 Jun 2012 până în 17 Jun 2012
Recomandă:

Proiectul fatzaDa se desfasoara in centrul Brasovului de patru ani de zile, mai exact din primavara anului 2008, prin actiuni culturale, voluntare, de diferite intensitati, toate grupate in jurul acestui nume.

 Ca in fiecare an, proiectul fatzaDA invita artisti din toata lumea care sa creeze lucrari despre Brasov.

 Se acepta orice fel de lucrari artistice. Daca prepoderente vor fi cele de arta vizuala, lucrari grafice, video, fotografie, film, nu sunt excluse din proiect nici poezia, muzica, dansul, etc

 Actiunile propuse a se desfasura in 2012, nu se repeta din proiectele anilor precedenti, in

fiecare an am avut teme si actiuni diferite si am incercat prin manifestarile noastre inventive, sa scoatem in evidenta si sa promovam talentele locale si cultura zonei. De asemenea, proiectul fatzaDa propune un loc de intalnire intre locuitorii orasului si spatiul construit al acestuia, va crea motive de implicare si va incuraja rezultatele cele mai bune, prin mediatizarea acestora in tara si strainatate.

 Prin acest proiect se evidentiaza modele de oameni si cladiri si se sarbatoreste tot ce e bun, frumos si bine de urmat, stimuleaza initiativa populatiei cu privire la lucrurile care o privesc direct, adica imaginea urbei.

 Proiectul doreste ca prin Dialog si Arta sa aduca impreuna toate partile interesate de imaginea orasului si de imbunatatirea acesteia. Grupurile tinta formeaza de fapt Comunitatea, poate cu un semn mai larg, in care sunt inclusi si cei care simpatizeaza si vor sa se implice in cauza orasului, chiar daca nu locuiesc efectiv in Brasov. Toata aceasta Comunitate va folosi proiectul fatzaDa pentru a-si redescoperi legaturile cu orasul.

 De asemenea se doreste ca prin manifestarile propuse sa se puna accentul pe problemele

orasului, starea fatadelor, si modul in care brasovenii se pot implica pentru a le rezolva, dar si implicarea populatiei Brasovului, mai activ in evenimentele urbei.

 Educarea locuitorilor in privinta modului in care un spatiu urban poate si trebuie folosit este un scop asumat de proiectul fatzaDa

 Constientizarea publicului si a specialistilor in legatura cu problemele orasului, mai specific a imaginii istorice a acesutia reprezentate de fatade se va face prin: IMPLICARE si PARTICIPARE

Comentarii
Adaugă comentariu
turism
Biserica Neagra

Biserica Neagra

Edificiu de secol XVI, cunoscut initial sub numele de Biserica Sfanta M...

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte bastioane construite...

Biserica fortificata din Viscri

Biserica din Viscri

In Viscri (germana: Deutsch-Weiskirch, maghiara: Szaszfeheregyhaza) ma...