destinatia zilei
 Bistro de l'Arte

Bistro de l'Arte

Bistro de l’Arte este una dintre bijuteriile ascunse din centrul istoric al orasu...

Waldeck - Live Band @ Times Pub

  • Data: 24 Feb 2012
  • Ora: 21:00
Recomandă:

Motive sa iti doresti sa te muti in Austria? Unu: Parov Stelar, doi: Waldeck&trupa. Despre cel dintai ti-am vorbit nu o data, asa ca, acum e randul lui Waldeck sa intre in scena. Si el a vizitat Romania, Clujul si Bucurestiul, invelindu-ne imaginatia in magia si romantismul muzicii sale.
Ce fel de muzica? De club, de dans, de sorbit alaturi de cafeaua de dimineata, de visat si inchipuit. Cariera in muzica a lui Klaus Waldeck a inceput in Viena. A luat lectii de pian de la varsta de sase ani, hotarat sa isi dedice tot timpul muzicii. La 15 ani, insa, a decis ca e poate mai bine sa puna muzica in cui, dupa ce a distrus un pian Bechestein, incercand sa il acordeze. Viata a continuat monoton. Waldeck a absolvit cu brio Dreptul si a inceput sa profeseze. In ciuda succesului, era in continuare frustrat de neimplinirea in plan muzical. A dat apoi peste un caz care i-a schimbat, probabil, viata si perceptia fata de lucruri, si care l-a facut sa isi doreasca revenirea la prima dragoste, pianul.
Se intampla pe vremea cand George Harrison fusese dat in judecata pentru plagiat, isi aminteste el. "Atunci am realizat ca muzica trebuie prelucrata pana la punctul in care nu ii mai apartine altcuiva, decat autorului ei unic". Asa ca s-a instrainat rapid de cariera de avocat si s-a concentrat puternic pe muzica, mutandu-se in Anglia, unde avea sa-si cunoasca, mai tarziu, viitorii colaboratori. Joy Malcolm si Brian Amos, care pe atunci lucrau la proiectul Pressure Drop, aveau sa i se alature pentru o serie de productii absolut incredibile, si revolutionare pentru anii '90, precum "Northern Lights" (1996), "Balance of The Force"(1998) sau "Balance of The Force Remixed".

Semnatura Waldeck este un balans surprinzator de sunete si tonalitati ce imbina vechiul cu noul, jazzul cu electronicul, trip-hopul cu lounge-ul. Piese precum "Make my day" sau "Addicted" amintesc de maestrii Coldcut si St. Germain. Vocea generoasa a solistei Joy Malcolm, cand ampla si plina de tonus, cand jucausa, seducatoare si aproape stranie, te poarta prin povesti in ritm de dub twist, tango si chiar drum&bass. "Tears Running Dry" si "Fallen Angel" sunt piese de inspiratie vintage, aproape de stilul lui David Bowie.

Waldeck a lansat o serie vasta de piese off-the-record cat timp a lucrat in Austria. Din nefericire, majoritatea au existat in editii limitate sau au fost incluse pe compilatii greu de gasit. Printre ele se numara "The Night Garden Reflowered", "Balance of the Force" si "This Isn't Maybe". Waldeck a incercat sa anuleze scepticismul publicului vizavi de fluctuatiile de voce, feminin-masculin, in cadrul aceleiasi melodii, dezvelind o versatilitate a sunetului nemaintalnita, care pastreaza muzica nealterata si ii ofera chiar mai multa amplitudine. Sunt de acord ca a reusit!!!

Voi? Nu aveti decat sa veniti in Times Pub la primul lor concert in Brasov, printre primele din Romania. Va asteptam!

Comentarii
Adaugă comentariu
turism
Biserica Neagra

Biserica Neagra

Edificiu de secol XVI, cunoscut initial sub numele de Biserica Sfanta M...

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte bastioane construite...

Biserica fortificata din Viscri

Biserica din Viscri

In Viscri (germana: Deutsch-Weiskirch, maghiara: Szaszfeheregyhaza) ma...