destinatia zilei
 Bistro de l'Arte

Bistro de l'Arte

Bistro de l’Arte este una dintre bijuteriile ascunse din centrul istoric al orasu...

Seri de film in ceainarie

  • Data: 07 Feb 2012
  • Locaţie: Ceainaria Ceai et caetera
Recomandă:

Proiectul My Europe aduce pe ecrane scurt metraje realizate de cineaşti europeni, ce  tratează probleme europene. Partenerii locali în diferite ţări europene sunt de natură diferită. Printre acestea sunt cinematografe, universităţi, organizaţii de tineret şi culturale. Scopul este de a aduce filme europene, care se ocupă cu problemele europene, către un public cu adevărat european.

Dacă filmele nu sunt în mod explicit despre Europa, dimensiunea europeană reiese din comparaţia de poveşti, conflicte şi teme. În final transpare o imagine plină de culoare a Europei noastre. O Europă fără hotare este o oportunitate pentru schimb, împărtăşire şi inspiraţie, dar şi o provocare pentru apărarea identităţilor şi culturilor. Pentru a descoperi mediul european facem apel la un explorator, un povestitor, un producător de film. My Europe 2011 descrie o experienţă de călătorie, o trecere prin dimensiunea europeană, înţelegeri şi perspectivă.

My Europe prezintă două programe:

• Politics and Polices este o declaraţie cu privire la frontiere, conflicte şi diplomaţie, decizii şi consecinţe, confruntări şi compromisuri.

proiectie de scurt metraje in Ceai et caetera: marti, 07 februarie 2012, 20h00-22h00

• Living in Europe spune o poveste despre o întâlnire de-a lungul timpului şi culturilor, despre a aduce împreună personaje, tradiţii, aşteptări, despre autenticitate şi particularităţi.

proiectie de scurt metraje in Ceai et caetera: marti, 21 februarie 2012, 20h00-22h00

Intrarea este libera in limita locurilor disponibile. Este necesara o rezervare efectuata pe e-mail (contact@ceaietc.ro) sau telefonic (0732.161.729)

Participa Mara Oprisiu - coordonator CineClub

Momo (1986) comedie, mister, 101’

proiectie de film in Ceai et caetera: marti, 28 februarie, 19h00-21h00

Regia: Johannes Schaaf

Cu: Radost Bokel, Mario Adorf, John Huston

„Momo” este un film fantastic din 1986 regizat de Johannes Schaaf şi bazat pe romanul de Michael Ende cu acelasi titlu. Este vorba despre conceptul timpului şi modul în care acesta este folosit de oameni în societăţile moderne.  Sinopsis: În ruinele unui amfiteatru, în afara unui oraş italian nenumit locuieste Momo, o fetiţă de origine misterioasa. Ea este cunoscuta în imprejurimi prin capacitatea sa extraordinara de a asculta - chiar asculta. Prin prezenta ei simpla in preajma oamenilor şi ascultand, ea ii poate ajuta să găseasca răspunsuri la problemele lor, sa-i impace, şi sa-i faca sa gaseasca la jocuri amuzante. Aceasta atmosfera placuta este rasturnata de sosirea Men in Grey.

„Pills” este o carte realizata in intregime manual si este prima carte-concept din Romania. “Colorată și jucăușă, Pills poate să pară, la prima vedere, o carte pentru copii. Dar nu este așa; Pills este pentru copilul înțelept din fiecare”, spune, cu simplitate, Laila, autoarea cărții. “Pills, este alcătuită din șase pilule metafizice (șase ilustrații și șase aforisme) și întruchipează, pe scurt, toată înțelegerea la care am ajuns în ultimii ani. Depinde însă de fiecare ce înțelegere dă unei pagini; libertatea fiecăruia este totală, iar mesajul din spatele fiecarei pilule duce undeva dincolo de imagini sau cuvinte, undeva dincolo de sfera mentală. De aceea o numesc transcendentală.” - http://webcultura.ro/pills/

Intrare: 8 lei (in pretul biletului este inclus si cateun exemplar „Pills”)

Este necesara o rezervare efectuata pe e-mail (contact@ceaietc.ro) sau telefonic (0732.161.729)

Participa: Laila – autoarea „Pills”, Mara Oprisiu - coordonator CineClub

Comentarii
Adaugă comentariu
turism
Biserica Neagra

Biserica Neagra

Edificiu de secol XVI, cunoscut initial sub numele de Biserica Sfanta M...

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte bastioane construite...

Biserica fortificata din Viscri

Biserica din Viscri

In Viscri (germana: Deutsch-Weiskirch, maghiara: Szaszfeheregyhaza) ma...