destinatia zilei
 Bistro de l'Arte

Bistro de l'Arte

Bistro de l’Arte este una dintre bijuteriile ascunse din centrul istoric al orasu...

"Monoloagele vecinului"

  • Data: 24 Jan 2012
Recomandă:

MONOLOAGELE VECINULUI
un onemanshow de Laurentiu Banescu pe ritmuri din Subcarpati
Durata: 50 min.
Intrare":10 lei
"Monoloagele Vecinului" a fost lansat la Green Hours in aprilie 2011 si are pana in prezent peste 60 de reprezentatii incluzand numeroase locatii in Bucuresti (Teatrul Luni de la Green Hours, Godot Cafe Teatru, In Culise Teatru Bar, Baraka, Ceainaria 5, Lorgean Theatre) dar si in Buzau, Timisoara, Vama Veche, Sibiu si Targoviste.

„Debordând de un umor niciodată gratuit, niciodată căutat, niciodată forţat, poveştile din Monoloagele vecinului sunt atât de convingătoare, încât ar trece oricând drept fragmente de realitate surprinsă de o cameră ascunsă.
Impresia e întărită de jocul lui Laurenţiu Bănescu. Talentul său de excepţie e dublat de o tehnică impecabilă. Nu ştiu dacă e vorba de instinct sau de raţiune, dar una dintre ele – sau amândouă – îl împiedică să cadă în exces.
Şi încă ceva. El nu consumă emoţia pe scenă, nu ne arată cât de bine ştie el să joace o emoţie sau alta, ci mai lasă şi pentru public: se opreşte exact în punctul în care trebuie, pentru ca aceasta să fie preluată şi trăită mai departe de către spectator. Specifică actorilor cu şcoala anglo-americană, această ştiinţă a dozajului şi a filtrării prin inteligenţă are din păcate valoare de raritate la noi.
Excelent în compoziţii, Bănescu trece fără efort de la personaje de vârsta a treia la adolscenţi tembeli ori ciudaţi de varii categorii.”
(Victor Scoradet în revista "CULTURA")

„(...) în asta şi stă succesul „monoloagelor vecinului”. În capacitatea scriiturii şi interpretării lui Laurenţiu de a surprinde derizoriul ca marcă a românismului. De la căpitanul gărzii de fier care îşi ţine şedinţele cu cei patru oameni în casa mamei unuia dintre participanţi, la nebunul care vede conspiraţii şi ozn-uri peste tot, inclusiv la cişmeaua unde aşteaptă la rând să se spele, şi până la cocalarul sinistru care umple ştirile de la ora 5 cu aventurile de la disco-barul unde împarte violuri într-o voioşie, piesa, iată, ne face să recunoaştem fresca unei societăţi de care mulţi se dezic. Dar ea există şi ne priveşte pe toţi, drept în ochi.
De remarcat de asemenea demersul absolut independent al acestui vecin de palier teatral, într-o perioadă în care breasla (tânără) în cauză o duce destul de prost. Şi atunci normal că te întrebi cât de mare trebuie să fie dedicaţia actorilor când efortul lor abia dacă aduce o pâine pe masă. În cazul lui Laurenţiu, răspunsul e simplu. Pasiunea îl face să meargă mai departe. Şi talentul să te caci pe tine de râs.”
(Luca Dinulescu în „Academia Caţavencu”, 26 octombrie 2011)

Comentarii
Adaugă comentariu
turism
Biserica Neagra

Biserica Neagra

Edificiu de secol XVI, cunoscut initial sub numele de Biserica Sfanta M...

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte bastioane construite...

Biserica fortificata din Viscri

Biserica din Viscri

In Viscri (germana: Deutsch-Weiskirch, maghiara: Szaszfeheregyhaza) ma...