destinatia zilei
 Bistro de l'Arte

Bistro de l'Arte

Bistro de l’Arte este una dintre bijuteriile ascunse din centrul istoric al orasu...

"Felicia, înainte de toate"

  • Data: 21 Dec 2011
  • Ora: 20:00
Recomandă:

Vă invităm la o întâlnire excepţională cu actriţa Ileana Cernat care va fi prezentă miercuri, 21 decembrie la vizionarea filmului "Felicia, înainte de toate" din clubul "La Comitet".
Ileana Cernat a absolvit în 1965 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, Facultatea de Teatru, Secția Actorie, clasa prof. George Dem. Loghin şi Dem Rădulescu. Din 1966 a fost actriţă la Teatrul Odeon, iar în  perioada 1965-1966 a fost actriţă la Teatrul de Stat Galaţi. Ileana Cernat a primit premiul pentru interpretare - pentru rolul Rosina în "Bărbierul din Sevillia" şi premiul pentru interpretare- pentru rolul Dana în "Iarna când au murit cangurii". “De pe la 10 ani am ştiut că voi fi actriţă şi niciodată nu mi-am făcut probleme că o sa am vreo dificultate. Şi acum cred că tot actoria aş alege”, spune Ileana Cernat. Filmografie: Felicia, înainte de toate (2009) - doamna Mateescu , Roberta (2000), Totul e un joc? (TV) / (1998), Nebunia lui Pantalone (1971), Răscoala (1965)
"Felicia, înainte de toate" este o poveste amară şi, pe alocuri, amuzantă, despre cum 19 ani de lipsă de comunicare, concentraţi într-o singură zi, pot dezbina o familie. Ziua de plecare a Feliciei (după vizita făcută în fiecare an familiei ei din Bucureşti) este, ca întotdeauna, foarte agitată. Felicia începe prea târziu să-şi strângă lucrurile, mama face un mic dejun copios, iar tatăl se teme că nu va mai trăi să-şi vadă fiica din nou. În plus, Iulia sună să anunţe că nu mai ajunge la timp să îşi ducă sora la aeroport. În timp ce taxiul îşi face loc prin aglomeraţia din Bucureşti, Felicia şi mama ei se înţeleg că vor pierde avionul. Încercând să îşi reprogrameze zborul, Felicia trebuie să înfrunte cele două familii (fostul soţ şi copilul în Olanda, aşteptând-o să se întoarcă la timp) şi tatăl şi sora, care încearcă amândoi să fie de ajutor în felul lor. Toate acestea şi întreruperea comunicării cu mama ei arată drumul dureros pe care l-a parcurs Felicia în cei 19 ani de stat departe de familia ei.
Premii TIFF 2010
Premiul pentru cea mai bună interpretare - Ozana Oancea
Premiul pentru cel mai bun scenariu de lungmetraj - Răzvan Rădulescu, Melissa de Raaf
Premiul Zilelor Filmului Românesc - debut - Ozana Oancea
Selecţii în festivaluri de film: Sarajevo 2009, Thessaloniki 2009, Goteborg 2010

Proiecţie şi Q&A
FELICIA, ÎNAINTE DE TOATE (2010)
de Răzvan Rădulescu, Melissa de Raaf
cu: Ileana Cernat, Ozana Oancea
Invitat special: Ileana Cernat
Intrare: 10 lei (o băutură inclusă la alegere: o ceafea/ un ceai/ o răcoritoare/ un pahar de vin)

Comentarii
Adaugă comentariu
turism
Biserica Neagra

Biserica Neagra

Edificiu de secol XVI, cunoscut initial sub numele de Biserica Sfanta M...

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte bastioane construite...

Biserica fortificata din Viscri

Biserica din Viscri

In Viscri (germana: Deutsch-Weiskirch, maghiara: Szaszfeheregyhaza) ma...