destinatia zilei
 Bistro de l'Arte

Bistro de l'Arte

Bistro de l’Arte este una dintre bijuteriile ascunse din centrul istoric al orasu...

Terra Madre Day sarbatorita la Brasov

  • Data: 10 Dec 2011
Recomandă:

Terra Madre Day, ziua internaţională Slow Food, se sărbătoreşte anual la 10 decembrie. Anul acesta sărbătoarea vine şi la Braşov organizată de Slow Food Ţara Bârsei. Evenimentul dedicat Terra Madre va fi un concurs de gătit, dedicat studenţilor între 18 şi 25 de ani.

 Locul de desfășurare a concursului culinar din 10 decembrie este The Country Hotel din Hărman. Aici, reţetele, ingredientele şi producătorii locali, sunt aduse la un loc de către studenţi, prin prepararea unui meniu complet.

Se vor prezenta 4 echipe, cestea sunt: Larisa Bianca Antonica & Simona Gardea (membre Prime Brasov) ele vor pregati: Supă de iarnă, Pui cu gutui, Clătite Brașovene cu brânză. Cea de-a doua echipa este formata din Elena Preda & Gheorghe Lupu (elevi ai Grupului Scolar “Constantin Brancusi” din Sfantu Gheorghe, ei vor prepara Placinta cu malai, slanina si ceapa rosie; Ciorba de cartofi cu tarhon; Fasole alba scazuta cu afumatura de porc; Placinta de malai cu nuca sau mere. A 3-a echipa este formata din: Madalina Pocovnicu & Simona Musca (autointitulate "Mandrutele") si vor pregati: Felul 1: Ciorbă ardelenească cu turnăței; Felul 2: Taci și înghite; Desert: Puțișoare, si cea de a patra echipa formata din Berecki Zsuzsa si Diana Stanculescu (care vor reprezenta cu Rotaract Kronstadt Brasov), ele vor pregati: Supa gulyas cu carne de vita; Szekelykaposzta (varza acra cu carne de porc facuta la cuptor in tava de lut); Makosguba (corn cu mac si sos de vanilie)..

Cele mai bune echipe vor fi premiate de către Slow Food Ţara Bârsei. Pe lângă premii, toți studenții finaliști vor primi timp de un an statulul de membri ai Slow Food, devenind ambasadori ai educației gustului în comunitățile lor.


„Evenimentul are ca scop redescoperirea reţetelor tradiţionale și a modului de a trăi cât mai aproape de resursele naturale de hrană. Rețetele învăţate de la părinți, bunici sau străbunici, ingredientele cumpărate de la micii producători și fermieri din zona Țării Bîrsei sunt doar câteva dintre lucrurile pe care tinerii de azi nu trebuie să le neglijeze și să le uite”, a declarat Marian Tiță, membru al Slow Food Țara Bârsei și unul dintre inițiatorii acestei mișcări în România.

Terra Madre Day este un eveniment care are loc simultan în întreaga lume pe 10 decembrie. Este o modalitate de atrage atenția asupra schimbărilor rapide în modul nostru de alimentație, de a trage un semnal de alarmă in ceea ce privește pericolul globalizării. Mai multe detalii găsiţi pe site-ul oficial: www.slowfood.com/terramadreday. În 10 decembrie 2010, membrii Slow Food din Întreaga lume au organizat cu aceasta ocazie peste 1150 evenimente în 120 de țări

Slow Food promovează educaţia gustului, păstrarea identităţii culturale gastronomice şi a tradiţiilor culinare locale. Slow Food numără în prezent 10.0000 de membri activi, în 110 ţări. Sloganul după care se ghidează Slow Food pe plan internaţional este: Bun, Curat şi Cinstit.

 

Persoană de contact:

Marian Tiţă
Tel:0722223063
E-mail: marian.tita@insidecom.ro.
Site: http://www.slowfood.com/


Comentarii
Adaugă comentariu
turism
Biserica Neagra

Biserica Neagra

Edificiu de secol XVI, cunoscut initial sub numele de Biserica Sfanta M...

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte bastioane construite...

Biserica fortificata din Viscri

Biserica din Viscri

In Viscri (germana: Deutsch-Weiskirch, maghiara: Szaszfeheregyhaza) ma...