destinatia zilei
 Bistro de l'Arte

Bistro de l'Arte

Bistro de l’Arte este una dintre bijuteriile ascunse din centrul istoric al orasu...

World Music Festival

  • Din 11 Nov 2011 până în 12 Nov 2011
  • Locaţie: Centrul Cultural Reduta
Recomandă:

 Next Dream Event Brasov, Centrul Cultural Reduta si Sibiu Jazz Festival in parteneriat cu Forumul Cultural Austriac si Institutul Polonez au deosebita placere de a va invita vineri 11 Noiembrie 2011 si sambata 12 Noiembrie 2011 la World Music Festival, un eveniment dedicat muzicii ca liant pentru diferite culturi si etnii. Selecta sala a Centrului Cultural Reduta din Brasov va fi gazda dumneavoastra pe parcursul celor doua zile de festival, asigurandu-va mediul cel mai placut pentru o auditie perfecta a celor trei nume ce vor urca pe scena.
      Festivalul World Music se afla pentru prima data in orasul nostru fiind destinat tuturor categoriilor, indiferent de varsta, sex sau etnie, fiind in acelasi timp usor de adaptat numeroaselor tipuri de personalitati umane. Capacitatea de a jongla cu diversele stiluri, ritmuri, melodii, motive muzicale, marcheaza si caracterul improvizatoric al muzicii lumii. Este un cod cultural care se poate exprima gestual, vestimentar, sonor, olfactiv si care a starnit nenumarate controverse de-a lungul timpului, tocmai datorita acestui sincretism.
       Expresie arhifolosita in zilele noastre, mai ales în comert si in limbajul international, world music este atribuita mai multor tipuri de miscari muzicale. Spre exemplu, nume consacrate precum Goran Bregovic, Oliver Shanti, Kitaro, Lorena McKenitt, Gheorghe Zamfir sunt reprezentanti ai acestei idei muzicale.
     
       La Brasov anul acesta vom avea parte de trei concerte remarcabile sustinute de trei nume ce ne vor relaxa si desfata simturile cu atingerile lor auditive fine.
 
       Primul nume si singurul din cadrul serii de vineri 11 Noiembrie se numeste SARAKINA, si vine din Polonia, muzica trupei fiind un amestec de elemente etno originare din Bulgaria si Macedonia. Obiectivele muzicienilor constau in capturarea mostenirilor muzicale clasice din Balcani. Ansamblul care a reusit sa transpuna o serie de lucrari Chopin intr-o maniera foarte originala se afla in focul creatiei incepand din anul 1999.
 
       Seara de sambata 12 Noiembrie va incepe cu recitalul austriecilor de la KLEZMER CONNECTION. Cei cinci muzicieni ne vor introduce intr-o atmosfera de vis in care instrumentele manuite cu maiestrie austriaca se vor impleti cu voci calde si pline de pasiune. Fie ca vom simti acorduri clasice, de tango sau sansonete pariziene, vom fi uimiti de sentimentul ce ne va purta intr-o mult dorita vacanta auditiva.
 
       KAULAKAU vin tocmai din Spania, si vor pastra starea de reverie a serii purtandu-ne prin acorduri de muzica clasica, folk, jazz, rock, experimental. Muzicienii ofera spectacole de exceptie de fiecare data, pe scena fiind total imprevizibili si spontani. Din cauza aceasta este foarte greu de catalogat ca stil muzical ceea ce KAULAKAU ofera live. Poate folk-jazz ar fi cea mai potrivita definitie.
 
       Dar poate ca dumneavostra, spectatorii, ati fi cei mai potriviti sa definiti cele doua seri ce vor fi pregatite sa va uimeasca intr-un mod placut. Noi nu putem sa spunem decat ca va asteptam cu mult drag la evenimentul ce a unit prin muzica o lume intreaga  - World Music Festival.
      Accesul publicului in sala se va face incepand cu ora 18, recitalul urmand sa debuteze in fiecare seara la ora 19. Pretul unui bilet de intrare este de 10 lei / seara.

Comentarii
Adaugă comentariu
turism
Biserica Neagra

Biserica Neagra

Edificiu de secol XVI, cunoscut initial sub numele de Biserica Sfanta M...

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte bastioane construite...

Biserica fortificata din Viscri

Biserica din Viscri

In Viscri (germana: Deutsch-Weiskirch, maghiara: Szaszfeheregyhaza) ma...