destinatia zilei
 Bistro de l'Arte

Bistro de l'Arte

Bistro de l’Arte este una dintre bijuteriile ascunse din centrul istoric al orasu...

Piesa de teatru "Despre iubire la om" la Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

  • Din 29 Sep 2011 până în 01 Oct 2011
  • Locaţie: Teatrul Sică Alexandrescu
Recomandă:

Alexandru Dabija este unul dintre regizorii iubiţi de publicul braşovean. Spectacolele montate aici (dintre care Fraţii de Sebastian Barry sau Aşteptându-l pe Godot de Samuel Beckett) au ţinut afişul teatrului ani de zile.

"Dabija e dificil de portretizat nu pentru că n-ar fi fotogenic, ci pentru că, atunci când îl cunoşti niţel, realizezi (cu uimire dacă nu ştiai, o dată în plus dacă ştiai), că simplitatea este cea mai complicată dintre elaborări, tocmai pentru că nu i se vede... elaborarea, şi-n natură, şi-n viaţa socială, şi-n artă.", afirma Miruna Runcanu, autoarea volumului recent apărut: Habarnam în oraşul teatrului. Universul spectacolelor lui Alexandru Dabija (editat de Fundaţia Culturală "Camil Petrescu").

Cu acest gen de elaborare vă puteţi întâlni şi în piesa de teatru "Despre iubire la om", prezentata de Teatrul Dramatic "Sică Alexandrescu" din Braşov, pe care regizorul Alexandru Dabija o semnează. Spectacolul pleacă de la o dramatizare, realizată de Niculae Urs, a povestirii Marfă vie de Anton Pavlovich Chekhov (Cehov), publicată în 1882. Este una dintre lucrările de tinereţe ale autorului, înainte de a scrie piesele care i-au adus notorietate şi ca dramaturg.

Triunghiul amoros şi dramele pe care acesta le conţine, la fel ca orice relaţie ce se abate de la normele moralei sociale, sunt viu redate scenic de: Iulia Popescu (Soţia), Marius Cordoş (Soţul), Demis Muraru (Doctorul). Cosmin Ardeleanu recreează plastic spaţiul acestui mic univers conjugal.

Avanpremiera a avut loc sâmbătă, 27 noiembrie, ora 19.00, la Sala Mare.
Biletele se găsesc la casa de bilete a teatrului.

Regia: Alexandru Dabija
Scenografia: Cosmin Ardeleanu


Comentarii
Adaugă comentariu
turism
Biserica Neagra

Biserica Neagra

Edificiu de secol XVI, cunoscut initial sub numele de Biserica Sfanta M...

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte bastioane construite...

Biserica fortificata din Viscri

Biserica din Viscri

In Viscri (germana: Deutsch-Weiskirch, maghiara: Szaszfeheregyhaza) ma...