destinatia zilei
 Bistro de l'Arte

Bistro de l'Arte

Bistro de l’Arte este una dintre bijuteriile ascunse din centrul istoric al orasu...

Caravana TIFF ajunge la Brasov

  • Din 05 Aug 2011 până în 07 Aug 2011
Recomandă:

Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) continuă proiectul de mare anvergură, Operation Kino/ Caravana Filmelor TIFF, împreună cu Festivalurile de Film de la Sofia, Sarajevo şi Istanbul, proiect sprijinit de programul MEDIA Mundus al Uniunii Europene.

 

A 3-a ediţie a Caravanei se desfăşoară în intervalul 12 iulie – 18 septembrie 2011 şi cuprinde 13 destinaţii: Porolissum, Zalău, Timişoara, Mediaş, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Braşov, Călăraşi, Turda, Oradea, Tulcea, Siret, Rădăuţi.

 

Caravana Filmelor TIFF este principalul proiect din campania naţională demarată de APFR încă din 2009, cu scopul de a re-atrage publicul român către cinema, de a oferi cinefililor evenimente speciale de 2-3 zile, în care se proiectează filme de succes din ţările UE şi non-UE, cele mai noi titluri de film românesc, filme de artă, dar şi filme de public, oferind celor prezenţi o atmosferă unică de festival.

 

Cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov şi a Centrului Cultural Reduta, Caravana Filmelor TIFF aduce la Braşov, în perioada 5 – 7 august, filme de excepţie ce vor rula în Piaţa Sfatului şi la Centrul Cultural Reduta.

 

Evenimentul începe la Braşov pe 5 august. Astfel, de la ora 17.00, la Centrul Cultural Reduta va fi prezentat un film surpriză, care va încânta publicul, pentru ca de la ora 19.00 să ruleze filmul Drumul (r. Jasmila Zbanic), o poveste puternică despre relaţii şi modul lor de manifestare.

 

Primul film ce va rula în Piaţa Sfatului este drama Eu sunt dragostea (Italia, 2009, r. Luca Guadagnino), un film foarte apreciat de critica internaţională, nominalizat la Globurile de Aur şi Premiile BAFTA 2011 pentru Cel mai bun film străin.

 

Pe 6 august, Caravana TIFF continuă cu filmul turcesc Alb şi Negru (2010, r. Ahmet Boyacıoğlu) şi comedia anului în România, filmul Ursul (2011, r. Dan Chişu), la Centrul Cultural Reduta, de la orele 17.00, respectiv 19.00, pentru ca în Piaţa Sfatului să ruleze, de la 21.30, un film de senzaţie, Drumul de întoarcere (2010, r. Peter Weir), care îl aduce pe actorul Dragoş Bucur în faţa publicului din România, într-unul dintre cele mai spectaculoase roluri din cariera sa. El joacă alături de actori precum Ed Harris, Collin Farrell sau Saoirse Ronan în cea mai recentă peliculă semnată Peter Weir (regizorul unor filme precum The Truman Show, Dead Poets Society sau Master and Commander).

 

Caravana TIFF se încheie la Braşov în data de 7 august, cu alte trei filme ce nu trebuie ratate: Iluzionistul (Marea Britanie, Franţa, 2010, r. Sylvain Chomet), unul din cele mai apreciate filme de animaţie realizate la nivel european, şi drama poloneză Tot ce îmi place (Polonia, 2009, r. Jacek Borcuch), foarte apreciată la nivel internaţional, la Centrul Cultural Reduta, în timp ce în Piaţa Sfatului filmul ce va încheia Caravana la Braşov este Ursul, în regia lui Dan Chişu.

 

În decursul celor 2 ediţii de succes ale proiectului Caravana Filmelor TIFF, publicul s-a dovedit extrem de receptiv la iniţiativa APFR. În 2010, peste 15 000 de spectatori au ales să se bucure de filmele prezentate în Caravană.


Caravana Filmelor TIFF la Braşov

Program Piaţa Sfatului

Vineri, 5 august, h 21.30
EU SUNT DRAGOSTEA
Regia: Luca Guadagnino
Din distribuţie: Tilda Swinton, Flavio Parenti
Italia, 2010
Durata: 120 min
Sinopsis: O tragică poveste de dragoste aşezată în superba metropola Milano la final de mileniu. Filmul urmăreşte prăbuşirea clasei burgheze sub presiunea pasiunilor şi a sentimentului de dragoste necondiţionată. Edoardo Recchi Sr. şi soţia lui Allegra au construit un imperiu financiar, iar patriarhul familiei se pregăteşte să işi anunţe în mod oficial succesorul, motiv pentru care a convocat o reuniune la vila elegantă şi luxoasă din Milano...spre surprinderea celor prezenţi.

Sâmbătă, 6 august, h 21.30
CALEA DE INTOARCERE
Regia: Peter Weir
SUA, 2010
Durata: 133 min
Cu: Dragoş Bucur, Colin Farrell, Ed Harris, Alexandru Potocean, Saoirse Ronan, Jim Sturgess
Sinopsis: Când evadează dintr-un gulag siberian în 1940, şapte curajoşi prizonieri de naţionalităţi diferite descoperă adevăratul sens al prieteniei în timpul unei călătorii care-i poartă de-a lungul a mii de kilometri de teren ostil în drumul lor spre India şi libertate.
Festivaluri: Telluride 2010, Dubai 2010, Palm Springs 2011

Duminică, 7 august, h 21.30
URSUL
Regia: Dan Chişu
România, 2011
Durata: 83 min
Cu: Şerban Pavlu, Mihai Constantin, Magda Catone, Claudiu Bleonţ, Cosmin Seleşi
Sinopsis: Ursul este un road-movie plasat în România anilor ‘90. Noul director al Circului de Stat încearcă să rezolve problemele financiare ale instituţiei prin vânzarea singurului urs - bătrân şi pe moarte - unui vânător german. Însă, mânaţi de pasiunea pentru meserie şi de dragostea pentru urs, artiştii circului se împotrivesc directorului şi îl urmăresc pe acesta până în locul unde urma să aibă loc tranzacţia.

Program Centrul Cultural Reduţa

Vineri, 5 august

17.00 h – FILM SURPRIZĂ

19.00 h
DRUMUL
Regia: Jasmila Zbanic
Bosnia si Herzegovina, Austria, Germania, 2010
Cu: Zrinka Cvitesic, Leon Lucev, Ermin Bravo
Durata: 100 min
Sinopsis: Având ca locaţie Sarajevo, filmul este prezentat din perspectiva tinerei Luna (Civtesic), o însoţitoare de zbor care locuieşte cu prietenul ei Amar (Lucev) controlor de trafic aerian. Bosnieci cu rădăcini musulmane, duc o viaţă opusă tradiţiilor impuse, cuplul se bucură de o tandră şi puternică relaţie sexuală.
Festivaluri: Sarajevo 2010, Varşovia 2010

Sâmbătă, 6 august
17.00 h
ALB ŞI NEGRU
Regia: Ahmet Boyacıoğlu
Turcia, 2010
Durata: 92 min
Cu: Tuncel Kurtiz, Erkan Can, Sevval Sam, Taner Birsel, Nejat Isler, Derya Alabora, Riza Sonmez, Muzaffer Ozdemir, Serhat Tutumluer, Almila Uluer, Dilara Yalcin
Sinopsis: Filmul de debut al lui Ahmet Boyacioglu este un tribut adus legendarei galerii de artă și bar Siyah Beyaz (Alb și Negru), un symbol al vieții de noapte din Ankara de zeci de ani. Barul Siyah Beyaz este văzut ca un totem al culturii și intelectualității din oraș. Clienții barului, variați și complecși, devin adevărate personaje în filmul ce documentează o parte a vieții colorate a turcilor.

19.00 h
URSUL
Regia: Dan Chişu
România, 2011
Durata: 83 min
Cu: Şerban Pavlu, Mihai Constantin, Magda Catone, Claudiu Bleonţ, Cosmin Seleşi
Sinopsis: Ursul este un road-movie plasat în România anilor ‘90. Noul director al Circului de Stat încearcă să rezolve problemele financiare ale instituţiei prin vânzarea singurului urs - bătrân şi pe moarte - unui vânător german. Însă, mânaţi de pasiunea pentru meserie şi de dragostea pentru urs, artiştii circului se împotrivesc directorului şi îl urmăresc pe acesta până în locul unde urma să aibă loc tranzacţia.

Duminică, 7 august
17.00 h
ILUZIONISTUL: Franta, 2009, regia Sylvain Chomet, animaţie, 90 min
Din distribuţie: Jean-Claude Donda, Edith Rankin
Sinopsis: Un vechi şi bătrân magician, care este forţat să hoinărească din ţară în ţară, din oraş în oraş, din gară în gară, în căutarea unei scene pentru a-şi efectua actul, cunoaşte o tânără fată care este la începutul călătoriei vieţii sale. Alice este o adolescentă care încă manifestă curiozităţile unui copil. Jucându-şi rolul de "femeie", uită că ziua când va trebui să înceteze să se mai prefacă se apropie cu repeziciune.

19.00 h
TOT CE IMI PLACE
Regia: Jacek Borcuch
Polonia, 2009
Cu: Mateusz Kosciukiewicz, Olga Frycz, Jakub Gierszal
Durata: 95 min
Sinopsis: O primăvară splendidă în Polonia anului 1981. Într-un oraş de la malul mării, Janek, fiul de 18 ani al unui căpitan de vas, înfiinţează o formaţie de punk-rock pentru a exprima lucrurile ce-l interesează mai mult şi mai mult. Toată viaţa lui e muzica, iar prima dragoste este Basia, dar asta se va schimba. Polonia este afectată de greve generale, iar Partidul Comunist intenţionează să introducă legea marţială. Tensiunile din ţară cresc. Răzvrătirile tinerilor devin periculoase în aceste vremuri. O altercaţie cu un comisar al legii marţiale şi moartea unei persoane iubite îi vor schimba viaţa lui Janek pentru totdeauna...

Intrarea la filmele din Caravană este gratuită.

Evenimentul Caravana Filmelor TIFF în Braşov este sprijinit de Primăria Municipiului Braşov si Centrul Cultural Reduta.

Parteneri media: Zile şi Nopţi, Monitorul Expres, Transilvania Expres, TEX FM, IubescBraovul.ro, MyTEX.ro.

Distribuitor parteneri: Transilvania Film.

Partener tehnic: BenQ


Comentarii
Adaugă comentariu
turism
Biserica Neagra

Biserica Neagra

Edificiu de secol XVI, cunoscut initial sub numele de Biserica Sfanta M...

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte bastioane construite...

Biserica fortificata din Viscri

Biserica din Viscri

In Viscri (germana: Deutsch-Weiskirch, maghiara: Szaszfeheregyhaza) ma...