destinatia zilei
 Bistro de l'Arte

Bistro de l'Arte

Bistro de l’Arte este una dintre bijuteriile ascunse din centrul istoric al orasu...

Concert de arii şi duete din opere

  • Data: 05 Aug 2011
  • Ora: 17:00
  • Locaţie: Muzeul "Casa Muresenilor"
Recomandă:


Tânărul bariton Yuriy Tsiple, solist la Opera din Strassbourg, s-a născut în 1984 la Slatina (Solotvino) în Ucraina, pe malul drept al Tisei, dintr-o familie de români. A studiat la Conservatorul din  Bucureşti cu profesorii Dumitru Trandafir, Ionel Voineag şi Bianca Manoleanu. Încă în timpul studenţiei a obţinut numeroase premii şi a colaborat cu Orchestra Naţională Radio şi Orchestra de Cameră Radio, fiind invitat în 2009 să interpreteze în premieră românească Cântecele Biblice de Antonin Dvorak, iar în martie 2010 Missa Tango de Louis Bacalov la sala „Mihail Jora” a Radiodifuziunii Române. A fost invitat de Elite Art Club UNESCO în concertul Proms of  Delight în Sala Mică a Palatului din Bucureşti şi la Ateneul Român, la invitaţia sopranei Nelly Miricioiu şi a Alteţei Sale Regale Principesa Margareta în concertul dedicat aniversării M.S. Regelui Mihai I al României. A urmat un şir de importante invitaţii şi succese pe mari scene de operă ale Europei: Franckfurt (Roberto în opera La finta giardiniera de Mozart, apoi rolul titular din Pimpinone de  G. Ph. Teleman), Opera din Wiesbaden (Spineloccio din Gianni Schicchi de Puccini), Opera Naţională a Rhinului din Strasbourg (Malatesta din Don Pascuale de Donizetti), la Teatrul Louis Jouvet din Paris (Ali Baba din opera Ali Baba de Cherubini) ş.a. A  colaborat cu dirijorii Peter Csaba, Yuval Zorn, Vincent Monteil, Julien Salemkour, Hartmut Keil, Cristian Brâncuşi, Sebastian Weigle, Vlad Conta, Patrick Fourniller ş.a.

Soprana Cristina Mihaela Dan s-a născut la Băleni-Dâmboviţa şi a studiat muzica la Liceul de Artă din Târgovişte şi la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, clasa profesorului Ionel Voineag. A participat în 2011 la un masterclass susţinut de mezzosoprana Viorica Cortez, tenorul Marius Budoiu şi regizorul american Vincent Liotta. Deşi se află la începutul carierei sale artistice, ea are deja un important repertoriu de concert cu piese din opere, lieduri şi muzică vocal-simfonică, concertând sub bagheta unor importanţi dirijori români şi străini. S-a distins printr-un  memorabil concert de muzică sacră, anul acesta, la Strasbourg. S-a stabilit în Franţa, la Colmar-Strasbourg.


Pianista Christine Chiriac a studiat pianul la Liceul de Artă din Braşov şi la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti cu profesorii Viorica Rădoi, Steluţa Radu, Magdalena Stănescu şi Vlad Dimulescu. A obţinut premii la competiţii muzicale de specialitate, a participat la masterclassuri şi a concertat atât ca solistă, cât şi în colaborare cu ansambluri de muzică de cameră şi artişti lirici. Din 2008 se concentrează pe acompaniamentul pianistic, dând recitaluri de lied şi arii alături de tineri solişti vocali. Anul acesta a obţinut premii de acompaniament la concursurile « Mihail Jora » din Bucureşti şi « Ionel Perlea » din Slobozia.Program

    1)  G.. Rossini “Il Barbiere di Siviglia “ Cavatina lui Figaro - “Largo al factotum “ (Yuriy Tsiple)

2)  G.. Puccini “Gianni Schicchi” aria Laurettei - “O mio babbino caro “ (Cristina Dan)

3)  V. Bellini “I Puritani” aria lui Riccardo - “Or dove fuggo io mai...Ah, per sempre io ti perdei” ( Yuriy Tsiple)

4)  V. Bellini “I Capuletti e i Montecchi” aria Giuliettei “Eccomi...Oh! quante volte” (Cristina Dan)

5)  S. Rachmaninov -romanta “O net molyu ne uhodi” ( Te rog nu pleca) OP.26 N.2 (Yuriy Tsiple)

6)  A. Dvorak “Rusalka” Cântecul lunii (Cristina Dan)

7)  Fr. Lehar “Vaduva veselă” duetul “Lippen schweigen” (Hanna & Danilo)

8)  Oci ciorniye ( Ochi negri) -din repertoriul tradiţional rus (Yuriy Tsiple)

9)  G. Donizetti -canzonetta “Me voglio fa’na casa “ (Cristina Dan)

10)  W.A.Mozart - Duet din celebra opera “Don Giovanni”—”La ci darem la mano” (Zerlina & Don Giovanni)

11)  Ernesto de Curtis -canzonetta “Non ti scordar di me” (Cristina & Yuriy )

12)  T. Brediceanu - “Vai, badiţă, dragi ne-avem” in colaj cu “Dragu-mi-i mandro de tine” (Cristina & Yuriy)

Intrarea liberă

Comentarii
Adaugă comentariu
turism
Biserica Neagra

Biserica Neagra

Edificiu de secol XVI, cunoscut initial sub numele de Biserica Sfanta M...

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte bastioane construite...

Biserica fortificata din Viscri

Biserica din Viscri

In Viscri (germana: Deutsch-Weiskirch, maghiara: Szaszfeheregyhaza) ma...