destinatia zilei
 Bistro de l'Arte

Bistro de l'Arte

Bistro de l’Arte este una dintre bijuteriile ascunse din centrul istoric al orasu...

"My Fair Lady"

  • Data: 09 Jun 2012
  • Ora: 18:30
  • Locaţie: Opera Brasov
Recomandă:

Dirijor: Dorel Munteanu

Regia: Anda Tabacaru Hogea , Cristian Mihailescu

Coregrafia: Mihai Mandrutiu, Dorin Coseriu

Miscarea scenica: Iulia Coseriu

Jumătate de secol a trecut de la premiera „My Fair Lady”, (pe Brodway- New York). Frederic Loewe a adaptat subiectul piesei „Pygmalion” a lui G. Bernard Shaw, reuşind să-l integreze cu succes prin muzica şi dansurile ritmate în atmosfera colorată a Angliei începutului de veac.

            „My Fair Lady” este cel mai cunoscut musical al secolului XX, combinaţie fericită între tradiţiile operetei vieneze şi muzica de dans, americană.

            Clasica piesă a lui G.B. Shaw se integrează perfect în preferinţele publicului spectator de astăzi.

 Reluat dupa mai mult de 4 ani la cererea expresa a publicului brasovean cu adaptarea regiei de maestrul Cristian Mihailescu dupa cea  semnata de Anda Tabacaru,noutati aduse de scenograful Serban Iuca,coregrafia lui Mihai Mandrutiu si  Dorin Coseriu,  miscarea scenica a  Iuliei Coseriu, in Iunie anul trecut , se nastea un spectacol nou pentru iubitorii acestui  musical .

Profesorul Higgins din “My Fair Lady” (interpretat de tenorul Nicolae  Zaharia ) accepta celibatul pentru a se consacra pe deplin, preocuparilor sale creatoare . Considera ca deprinderea vorbirii corecte este o arta care poate transforma in bine, o fiinta omeneasca . In relatia dintre Eliza-Higgins (in rolul Elizei –Corina Klein),nu se gasesc efuziuni sentimentale.Atasamentul lui Higgins fata de Eliza este unul mai puternic decat iubirea adesea trecatoare .Cand distrat ,cand dezlantuit ,metodic uneori despotic si brutal, schimbator si chinuit,Higgins nu este decat omul in plin proces creator.

Eliza trece de la revolta la supunere,de la exasperare la ascultare dar, ca si lutul sculptorului Pygmalion, materia este uneori rebela in mainile artistului, silindu-l la incordare si efort.

Cum rezolva artistii Operei Brasov disputele ,conflictele ,situatiile comice si dramatice...sunteti invitati la spectacolul  de sambata 9 Iunie  2012.  

In distributie: Corina Klein, Ioana Margarit, Nora Vlad ,Andromeda Nemes, Ibolya Kosa, Nicolae Zaharia , Nicolae Zaharia, Dan Popescu ,

Cristian Fieraru,Mugurel Oancea,Cristian Dicu ,Florin Grama, Marcel Zanescu

Corul, Orchestra si Baletul Operei  Brasov
 
Text prezentare :Cornelia Petre

Pret bilete : 20 lei ;10 lei

Comentarii
Adaugă comentariu
turism
Biserica Neagra

Biserica Neagra

Edificiu de secol XVI, cunoscut initial sub numele de Biserica Sfanta M...

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte bastioane construite...

Biserica fortificata din Viscri

Biserica din Viscri

In Viscri (germana: Deutsch-Weiskirch, maghiara: Szaszfeheregyhaza) ma...