destinatia zilei
 Bistro de l'Arte

Bistro de l'Arte

Bistro de l’Arte este una dintre bijuteriile ascunse din centrul istoric al orasu...

Lansarea volumului de versuri "Familia P"

  • Data: 06 Apr 2011
  • Ora: 17:00
Recomandă:

Miercuri, 6 aprilie, ora 17.00  librăria Cărtureşti din Braşov va găzdui lansarea volumului de versuri Familia P. de Dariusz Sośnicki (traducere şi prefaţă de Vasile Moga) în colaborare cu Institutul Polonez din Bucureşti, Casa de Editură Max Blecher şi Editura Tracus Arte.

Vor participa: Dariusz Sośnicki, Andrei Bodiu, Vasile Moga, Claudiu Komartin

Cartea este publicată în colecţia Orfeu (coordonator Claudiu Komartin), fiind coeditată de Casa de Editură Max Blecher şi Editura Tracus Arte.

„O poveste despre iluzii pierdute sau despre lipsa iluziilor, în care concretul existenţial domină esenţa; eroii sunt reprezentanţi tipici ai clasei de mijloc, surprinşi în realităţile unei ţări postcomuniste cum este Polonia.” (Vasile Moga, din prefaţa la ediţia în limba română).

 
Dariusz Sośnicki (n. 1969, Kalisz) este poet, redactor. A studiat filosofia la Universitatea „Adam Mickiewicz” din Poznań. A publicat opt volume de poezie. Versurile sale şi exegezele literare au apărut în numeroase reviste şi antologii, fiind traduse şi în alte limbi. Este laureat, printre altele, al Premiului „Vremea Culturii” pentru cel mai bun debut al anului 1994, pentru volumul Symetria /Simetria, nominalizat la Premiul Paszport „Polityki” (Paşaportul revistei „Polityka”). A fost redactor al artzine „Już jest jutro” / „Este deja mâine” (1990–1994) şi al bisăptămânalului literar „Nowy Nurt”(“Noul Curent”) (1994–1996). Începând din anul 2005 este redactor al. Editurii W.A.B. (Varşovia), ocupându-se de proza contemporană poloneză. Locuieşte la Poznań şi Varşovia. În octombrie 2007 a fost invitat să participe la Maratonul European de Poezie de la Sibiu. În prezent lucrează la un nou volum de poezie şi la traducerea ciclului de versuri Thanksgiving for a Habitat de W.H. Auden.

Comentarii
Adaugă comentariu
turism
Biserica Neagra

Biserica Neagra

Edificiu de secol XVI, cunoscut initial sub numele de Biserica Sfanta M...

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte bastioane construite...

Biserica fortificata din Viscri

Biserica din Viscri

In Viscri (germana: Deutsch-Weiskirch, maghiara: Szaszfeheregyhaza) ma...