destinatia zilei
 Bistro de l'Arte

Bistro de l'Arte

Bistro de l’Arte este una dintre bijuteriile ascunse din centrul istoric al orasu...

Festivalul fotbalului juvenil

  • Din 09 Aug 2010 până în 14 Aug 2010
Recomandă:

După succesul repurtat sezonul trecut când a şi debutat, turneul pentru copii şi juniori Braşov Junior’s Cup revine în atenţia iubitorilor fotbalului cu şi mai mare elan. Dacă anul trecut au fost înregistrate aproximativ 80 de echipe, anul acesta s-au regăsit pe tabelul tragerii la sorţi a grupelor 159. Aproape 3000 de copii vor bătători iarba terenurilor braşovene. Participă echipe din 6 ţări, Spania (Villareal, Celta Vigo, Espagnol Barcelona), Anglia (West Bromwich Albion), Ungaria (FC Eto Gyor), Bulgaria (FC Vekta Plovdiv), Polonia (Liswarta Krzepice), Republica Moldova (Sf. Gheorghe Suruceni) şi bineînţeles România cu tot ce are mai bun fotbalul nostru la nivel de copii şi juniori, Steaua, Dinamo, U Cluj, FC Braşov, SCM Braşov, Junior şi Kinder Tg. Mureş, Poli Timişoara şi lista poate continua.

Tragere la sorţi în direct
Conferinţa de presă a precedat tragerea la sorţi, una modernă şi fără a putea fi contestată întrucât a fost transmisă în direct pe site-ul competiţiei. Din staff-ul organizatoric i-am reţinut pe Nicu Văduva şi Ciprian Jurubescu, care alături de viceprimarul Braşovului Adrian Gabor şi de directorul direcţiei sport şi tineret a municipiului Braşov, Florin Florea, au prezentat structura mega turneului şi priorităţile sale.„Ne bucură aceşti oameni cu spirit de iniţiativă care îşi doresc cu adevărat să realizeze lucruri notabile. Acest turneu va atrage la Braşov în jur de 4000 de oameni şi pot spune că pentru săptămâna care o petrec la Braşov înseamnă ceva şi din punct de vedere financiar. Pe de altă parte nu pot să fiu decât în asentimentul lor care fac ceva pentru copii pentru ca aceştia să aleagă calea sportului şi integrarea lor sănătoasă în viaţa socială nu să apuce căi greşite care nenorocesc vieţi. Tocmai de aceea, ca iubitor de sport, în speţă fotbal, ca practicant pentru o scurtă perioadă de timp a acestui fenomen, mă declar suporter înfocat al competiţiei”, a declarat entuziasmat Adrian Gabor, viceprimarul Braşovului.

Competiţie cu arie largă de desfăşurare
Turneul se va disputa în perioada 9- 14 august şi meciurile lui vor fi găzduite de mai multe arene. Astfel, grupele de vârstă 1996, 1997 şi 1998 vor evolua pe stadionul Metrom. Copii născuţi în anii 1999, 2000 şi 2001 vor juca pe Braşovia în timp cei mai mici, adică cei născuţi în anii 2002 şi 2003 se vor înfrunta pe cele două terenuri de la stadionul Carpaţi. Partidele vor fi arbitrate de cavaleri ai fluierul ce activează în cadrul A.J.F. Braşov, iar pentru a evita prezenţa neaveniţilor organizatorii au institui taxe de intrare, e drept simbolice, dar care au menirea de a le permite pe stadion doar accesul celor interesaţi de competiţie. Preţul unui tichet va fi de 5 lei dar atenţie, nu la un singur joc ci la toate partidele disputate în ziua respectivă indiferent de locaţie. Există şi varianta abonamentului, 25 de lei pentru toate zilele turneului şi la orice meci.

Trofee transmisibile
Organizatorii au prezentat cu mândrie cele trei trofee puse în joc ediţia trecută şi care acum datorită faptului că sunt transmisibile, s-au întors la Braşov. Nu oricum, ci cu numele echipei câştigătoare la fiecare categorie de vârstă gravat. Anul trecut acestea au fost Steaua Bucureşti, Sportul Studenţesc şi Academia Gheorghe Hagi.

Sursa: Buna Ziua Brasov, Dan NEACŞA

Comentarii
Adaugă comentariu
turism
Biserica Neagra

Biserica Neagra

Edificiu de secol XVI, cunoscut initial sub numele de Biserica Sfanta M...

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte bastioane construite...

Biserica fortificata din Viscri

Biserica din Viscri

In Viscri (germana: Deutsch-Weiskirch, maghiara: Szaszfeheregyhaza) ma...