destinatia zilei
 Bistro de l'Arte

Bistro de l'Arte

Bistro de l’Arte este una dintre bijuteriile ascunse din centrul istoric al orasu...

Targul Slow Food Roadele Pamantului

  • Din 29 May 2010 până în 30 May 2010
  • Ora: 10:00
  • Locaţie: Piața Sfatului
Recomandă:

Targul Slow Food Roadele Pamantului revine in acest sfarsit de saptamana (29-30 mai 2010) in Piata Sfatului din Brasov.
Pata de culoare a acestei editii o vor da traditiile maramuresene. Dupa targul de produse traditionale din zona Maramuresului de saptamana trecuta de la Bucuresti, unde au facut senzatie, grupul folcloric "Junii Cosaului" din Calinesti imbraca din nou costumele populare si-si intra in rol la Brasov. Acestia vor intretine atmosfera pe durata celor doua zile de targ, prin interpretarea unor obiceiuri precum Semanatul si Nunta Maramureseana, cu dansuri specifice zonei si cu strigaturi. Vor fi intrerupti doar de sunetul trompetilor din turnul Casei Sfatului, care vor anunta ora amiezii.
Pentru a nu iesi din specific, duminica, 30 mai, vom asista la o demonstratie de preparat placinte maramuresene. In plus, cinci din cei 35 de producatori prezenti la targul din aceasta luna, sunt din zona Maramuresului.
Oferta la targ este variata. Ca si in alte dati, in afara produselor traditionale romanesti, cumparatorii au ocazia sa isi completeze cosul de cumparaturi cu bunatati italienesti, frantuzesti si unguresti.
Sambata, 29 mai, la standul Slow Food sunt programate din ora in ora degustari ale tuturor sortimentelor de branzeturi existente la targ, cum ar fi: cas si urda de Rotbav, branza de burduf de Fundata, branza Tilsit si Tekeroi de Valea Stamba, mozzarella de Meschendorf, telemea de Fagaras, branza Pecorino sardo si siciliano. Curiosii vor putea sa incerce combinatii de branza cu fructe, legume, plante aromatice si vinuri.
Pentru duminica, reprezentantii Slow Food au pregatit degustari de mezeluri de Sercaia si o demonstratie de gatit. Rodica Tiplea din Ocna Sugatag va va pofti la placinte maramuresene aburinde, cu branza si marar, pregatite pe loc la standul Slow Food Brasov.
"Secretul gustului special al placintelor maramuresene este dragostea cu care sunt pregatite de catre femeile locului. Traditionalitatea placintei maramuresene sau a placintei crete, cum mai este ea cunoscuta, este data de modul simplu si rapid in care este preparata. Vorbim de un aluat simplu, obisnuit, umplut generos cu branza fermentata, putin sarata si iute, la care adaugam marar si cozi de ceapa verde taiate marunt. Dar cel mai important, este nevoie de multa maiestrie pentru a intinde aluatul in foaie subtire!" a declarat maramureseanca.
Targul a ajuns in acest week-end la cea de-a XIV-a editie si poate fi vizitat in ambele zile intre orele 10.00-16.00. Este un eveniment organizat de catre Asociatia "Roadele Pamantului" - Conviviumul Slow Food Brasov, in parteneriat cu Primaria Municipiului Brasov si Consiliul Local Brasov. Proiectul a fost inclus in calendarul de evenimente dedicate celor 775 de ani de atestare documentara a Brasovului.

Comentarii
Adaugă comentariu
turism
Biserica Neagra

Biserica Neagra

Edificiu de secol XVI, cunoscut initial sub numele de Biserica Sfanta M...

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte bastioane construite...

Biserica fortificata din Viscri

Biserica din Viscri

In Viscri (germana: Deutsch-Weiskirch, maghiara: Szaszfeheregyhaza) ma...