destinatia zilei
 Bistro de l'Arte

Bistro de l'Arte

Bistro de l’Arte este una dintre bijuteriile ascunse din centrul istoric al orasu...

Zilele filmului german

  • Din 09 Mar 2011 până în 10 Mar 2011
  • Locaţie: Centrul Cultural Reduta
Recomandă:

 Program:

Miercuri, 9 martie

17.00 : Jagdhunde- Câini de vânătoare (R. Ann-Kristin Reyels)

19.30: Revanche-Revanşa (R. Götz Spielmann)

 

Joi, 10 martie

17.00: Jagdhunde- Câini de vânătoare (R. Ann-Kristin Reyels)

19.30 : Kirschblüten-Hanami- Flori de cireş (R. Doris Dörrie)

 

Despre filme:

JAGDHUNDE- CÂINI DE VÂNĂTOARE

 

ramă-romantic, 86 min.

E cu puţin înainte de Crăciun în Uckermark, un mic sătuc înconjurat de câmpii şi păduri interminabile, cu un stil de viaţă prea puţin interesant pentru un adolsescent.

Dar Lars o cunoaşte pe Marie. Şi viaţa parcă îşi schimbă brusc ritmul… Descopreă împreună cât de puţin contează cuvintele într-o relaţie.

În acelaş timp în familia lui Lars secretele ies la lumină…

 

REVANCHE- REVANŞA

 dramă, 121 min.

O imagine din natură. Sfârşitul verii.Un mic lac în pădure. Linişte. În apropiere o casă nou-construită, locuită de un cuplu: Robert şi Susanne. Ca mulţi alţii, trăiesc o viaţă obişnuită. Între timp în Viena. Viaţa de noapte, cartierul roşu, lumea prostituţiei. Aici banii fac regurile. Dar cei mai mulţi trăiesc de pe o zi pe alta, la fel şi Alex şi Tamara. Ea, o prostituată din Ucraina; el, băiatul de comisioane a şefului. Se iubesc în secret. Dar relaţia lor în această lume este imposibilă. Alex, se hotărăşte să jefuiască o bancă din provincie pentru a scăpa din cercul vicios al datoriilor şi al prostituţiei. Planul de evadare însă, se intersectează neaşteptat cu viaţa lui Robert şi Susanne. După această scurtă întâlnire soarta celor 4 personaje se va schimba radical...Prin meticulozitate şi un stil regizoral bine definit, Spielmann reuşeşte să prezinte faţa tensionată şi plină de surprize a răzbunării. O călătorie în adâncurile sufletului uman, unde violenţa şi fericirea trăiesc alături.


 KIRSCHBLÜTEN-HANAMI- FLORI DE CIREŞ

dramă, 127 min.

Când află ca soţul ei, Rudi, este foarte grav bolnav, Trudi îi sugerează acestuia să meargă în vizită la copiii lor care locuiesc în Berlin, fără să îi spună lui Rudi adevărul.
De vreme ce Franzi şi Karl nu par a fi foarte impresionaţi de vizita părinţilor lor, Trudi şi Rudi pornesc către Marea Baltică, loc unde femeia moare subit. Din acest moment, bărbatul îşi vede soţia dintr-o perspectiva cu totul diferită, deoarece va realiza ce sacrificiu a ales să facă soţia sa pentru el...

Comentarii
Adaugă comentariu
turism
Biserica Neagra

Biserica Neagra

Edificiu de secol XVI, cunoscut initial sub numele de Biserica Sfanta M...

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte bastioane construite...

Biserica fortificata din Viscri

Biserica din Viscri

In Viscri (germana: Deutsch-Weiskirch, maghiara: Szaszfeheregyhaza) ma...