destinatia zilei
 Bistro de l'Arte

Bistro de l'Arte

Bistro de l’Arte este una dintre bijuteriile ascunse din centrul istoric al orasu...

Grafică fără computer. 40 de ani de mărunte împliniri.

  • Data: 18 Feb 2011
  • Ora: 18:30
Recomandă:

Vineri, 18 februarie, ora 18.30, Librăria Cărtureşti (Piaţa Sfatului, nr 20, Mureşenilor spre Schei) şi Atelierul de Grafică vă invită la un ceai şi o discuţie despre cartea Grafică fără computer. 40 de ani de mărunte împliniri.

Graphics without computer. 40 years of modest achievements

Cartea, apărută la sfâşșitul anului trecut, este o selecţie de materiale grafice interesante din România anilor 1945–1989. Lucrarea are 160 de pagini şi un conţinut centrat pe vizual, cu peste 400 de reproduceri; textele prezente sunt o completare a acestor imagini, punându-le în context.

Fără a avea pretenţia unui studiu exhaustiv, afişele, copertele, etichetele, timbrele sau materialele publicitare din carte reprezintă diferite rezolvări grafice care, la vremea lor, şi-au îndeplinit bine rolul.

Volumul este primul dintr-o serie şi face parte din proiectul Graphic Front, un demers mai amplu dedicat frumuseţii intervenţiei grafice, ce încearcă să atragă atenţia asupra graficii româneşti, trecând prin diferite tehnici sau tipuri (tipar, panou, signalistică). Platforma online ce face parte din proiect, www.graphicfront.ro, este o arhivă în continuă completare şi oferă un mediu de exprimare şi informare pe subiecte legate de grafică/design, dar şi pe altele conexe.
Graphic Front militează pentru cunoaşterea şi recuperarea unor valori neglijate ale anilor trecuţi şi pentru bun-simţ şi profesionalism în formele contemporane

Comentarii
Adaugă comentariu
turism
Biserica Neagra

Biserica Neagra

Edificiu de secol XVI, cunoscut initial sub numele de Biserica Sfanta M...

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte bastioane construite...

Biserica fortificata din Viscri

Biserica din Viscri

In Viscri (germana: Deutsch-Weiskirch, maghiara: Szaszfeheregyhaza) ma...