destinatia zilei
 Bistro de l'Arte

Bistro de l'Arte

Bistro de l’Arte este una dintre bijuteriile ascunse din centrul istoric al orasu...

"Casa" la Teatrul Dramatic

  • Data: 26 May 2012
  • De la 19:00 la 21:00
  • Locaţie: Teatrul Sică Alexandrescu
Recomandă:

Teatrul Dramatic "Sică Alexandrescu" vă invita la spectacolul Casa, de Evgheni Grişkoveţ şi Anna Matison.
Regia: Cristi Juncu, regizorul unui alt spectacol braşovean de succes: „Butoiul cu pulbere" de Dejan Dukovski.
Din distribuţie fac parte actorii: Adrian Titieni, Gabriela Butuc, Iulia Popescu, Mircea Andreescu, Virginia Itta Marcu, Mihai Bica, Dan Săndulescu, Marius Cisar, Gabriel Costea, Relu Siriţeanu, Letiţia Vlădescu.
Scenografia: Cosmin Ardeleanu.

Născut în 1967, Evgheni Grişkoveţ face parte, ca şi Vasili Sigarev, din generaţia care a fost martora unuia dintre cele mai utopice proiecte ale omenirii, martora unui proiect neterminat. Pentru ca, apoi, să încerce să prindă din mers trenul unui alt proiect pe care trebuie să-l înţeleagă, pe care trebuie să îl înveţe, şi sub ale cărui reguli trebuie acum să-şi redefinească existenţa, începând cu cel mai simplu şi apropiat concept: cel de aCASĂ. Despre aceşti oameni scrie Grişcoveţ, considerat un fel de purtător de cuvânt al intelectualităţii ruse. Despre oamenii pierduţi în oceanul noii societăţi, în care relaţia cu cel de alături se înfiripă cu greu, în care, cu fiecare pas, creşte dificultatea de realiza ceva aici şi de a se concretiza cele mai mici visuri. Ca de exemplu visul lui Igor, 45 de ani, medic – personajul principal din spectacolul braşovean: acela de a-şi construi o CASĂ.

Lăsând deoparte sintaxa greoaie, raţionamentul sofisticat şi descrierile complexe, Grişkoveţ se concentrează asupra sufletului tremurător în faţa agresiunilor la care îl supune viaţa, într-un text ce-şi găseşte forţa în imensa căldură umană pe care o transmite.

Comentarii
Adaugă comentariu
turism
Biserica Neagra

Biserica Neagra

Edificiu de secol XVI, cunoscut initial sub numele de Biserica Sfanta M...

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte bastioane construite...

Biserica fortificata din Viscri

Biserica din Viscri

In Viscri (germana: Deutsch-Weiskirch, maghiara: Szaszfeheregyhaza) ma...