destinatia zilei
 Bistro de l'Arte

Bistro de l'Arte

Bistro de l’Arte este una dintre bijuteriile ascunse din centrul istoric al orasu...

Eminescu in Oglinda Grafica

  • Data: 15 Jan 2011
  • Ora: 18:00
  • Locaţie: Teatrul Sică Alexandrescu
Recomandă:


  Avem deosebita placere de a va invita sambata 15 ianuarie,orele 18 ,la sala mare a Teatrului Dramatic la Gala Finala a Concursului „Eminescu in Oglinda Grafica”.,un eveniment organizat de Primaria Brasov , Brasov2u.ro si Casa de Cultura a Studentilor Brasov
   In cadrul acestui eveniment veti putea urmari si un spectacol realizat de trupele Casei de Cultura a Studentilor Brasov. Pe langa premiile pentru cele doua categorii, Brasov2u.ro va mai acorda 30 de excursii la Ipotesti, prin tragere la sorti. La tragerea la sorti vor fi inclusi toti elevii prezenti care au participat la concurs.

  La eveniment vor participa si invitati de onoare care vor face parte si din juriul deliberator printre care primarul municipiului Brasov d-nul George Scripcaru.

Brasov2u.ro,  in parteneriat cu studenti din anul I de la masterul ”Inovare Culturală” al Facultății de Litere din Universitatea „Transilvania”, a demarat un concurs prin care a dorit sa aduca opera lui Eminescu mai aproape de elevi.
Elevii participanti (de la 18 scoli) au transpus grafic poeziile lui Eminescu. Desenele rezultate (380) au fost postate pe situl eminescu.brasov2u.ro pentru a fi votate. Pe baza acestui vot si a notelor oferite de juriu primele 6 desene, impartite in doua categorii, vor fi premiate.Programul va fi urmatorul:
-           ora 18.00 – inceperea galei “Eminescu in oglinda grafica”, in care se vor premia lucrarile castigatoare la cele doua sectiuni: Reprezentare grafica si Restaurare Carte,spectacol IN MEMORIAM MIHAI EMINESCU.
Departajarea se va face astfel: se vor prelua primele 10 lucrari, in urma voturilor de pe site-ul eminescu.brasov2u.ro, si se vor premia in functie de notele acordate de un juriu format din personalitati locale (50%) si in baza coeficientilor obtinuti in urrma votului de pe site (50%).

Premii:
Categoria Reprezentare grafica:
Premiul I – un laptop
Premiul II – un telefon mobil
Premiul III – un aparat foto digital
Categoria Restaurare carte:
Premiul I – un laptop
Premiul II – un telefon mobil
Premiul III – un aparat foto digital
Primii 10 clasati la votul pe site, de la fiecare categorie, isi vor sustine lucrarea in fata juriului.Vor recita strofa pe baza careia au facut lucrarea si vor explica, in cateva cuvinte, ce au desenat. (ATENTIE, votul se inchide vineri, 14 ianuarie, ora 00: 00. Vineri vor fi publicati pe site finalistii concursului)
Tot in cadrul evenimentului se vor trage la sorti 30 de elevi care vor merge in excursie la Ipotesti, la casa memoriala Mihai Eminescu. Transportul, cazarea, masa si intrarea la muzeu vor fi asigurate de brasov2u.ro. Excursia va avea loc intre 22 – 23 ianuarie, cu plecare sambata din Brasov si intoarcere a doua zi.
-           ora 20.00: licitarea lucrarilor, pentru ca banii obtinuti sa fie donati unui azil de batrani din municipiul Brasov;
Va asteptam,

Comentarii
Adaugă comentariu
turism
Biserica Neagra

Biserica Neagra

Edificiu de secol XVI, cunoscut initial sub numele de Biserica Sfanta M...

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte bastioane construite...

Biserica fortificata din Viscri

Biserica din Viscri

In Viscri (germana: Deutsch-Weiskirch, maghiara: Szaszfeheregyhaza) ma...