destinatia zilei
 Bistro de l'Arte

Bistro de l'Arte

Bistro de l’Arte este una dintre bijuteriile ascunse din centrul istoric al orasu...

Diplomaţia rusă, în aceeaşi sală cu Harry Potter la Reduta

  • Din 16 Dec 2010 până în 15 Jan 2011
  • Locaţie: Centrul Cultural Reduta
Recomandă:

80 de personaje de ceară vor sta până pe 15 ianuarie la Reduta, iar organizatorii spun că este cea mai mare colecţie care a fost adusă până acum în România

Vladimir Putin şi Dimitri Medvedev stau împreună, zi de zi, timp de aproape o lună, la Braşov. În faţa lor, Danny de Vito mustăceşte, cu un ursuleţ „de pluş” în braţe. Dacă te îndepărtezi de el, intri pe tărâmul lui Harry Potter şi al prietenilor lui. O întâlnire de zile mari pe care celebrii lumii noastre şi-au dat-o chiar la Braşov, la Centrul Cultural „Reduta”. Tot pe lângă ei sunt şi marii filosofi ai Antichităţii, personaje mitologice, dar şi personaje biblice. Nu puteau să lipsească personajele de desene animate. Toţi, în „ceară şi oase de lemn” au ajuns la Braşov, în cadrul expoziţiei figurilor de ceară „Mit, ficţiune, realitate”, deschisă de ieri la „Reduta”.
Au făcut drum lung până la Braşov, venind din „locul lor de baştină” - Muzeul Figurilor de Ceară, din Sankt Petersburg. Este pentru a doua oară când expoziţia este adusă la Braşov.

O expoziţie pentru cei mari, dar şi cei mici
Iar braşovenii le pot admira sau se pot fotografia cu personajele lor favorite, reproduse în mărime naturală, fără să fie taxaţi în plus. Nefertiti, Cleopatra, Einstein, satiri, minotauri, dar şi marele Zeus sau înspăimântătorul Cerber, păzitorul Infernului mitologic, sunt alte figuri pe care braşovenii le pot admira. Biletul de intrare costă 7 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru elevi şi studenţi. Pentru grupuri, biletul va fi de 4 lei de persoană. Există, totuşi, o restricţie. Nu aveţi voie să atingeţi personajele.
„La Braşov am adus circa 80 de exponate, din cele peste 1.300 pe care le avem în Muzeul din Sankt Petersburg. Muzeul acesta al figurilor de ceară este al doilea ca mărime din lume după «Madame Tussaud», din Londra. Muzeul a fost creat în 1725, când a fost realizat Petru cel Mare, după masca sa mortuară”, precizează Marian Ciobanu, însoţitorul expoziţiei.

Peste două luni de muncă la o singură figură
Copiile din ceară ale personalităţilor nu sunt integral din ceară. „Doar părţile la vedere sunt din ceară. Restul este gips, carton, lemn. O astfel de figură poate să reziste sute de ani, ceara fiind dintr-un amestec special, care poate să reziste până la + sau – 40 de grade”, explică Marian Ciobanu. O astfel de figură prinde „viaţă” după aproximativ două luni în care cel puţin 8 specialişti lucrează la ea: istorici, croitori, designeri, coafori sau make-up artişti. De asemenea, un alt specialist implantează firele de păr, naturale, peste 40.000, manual, cu un ac încins.

Comentarii
Adaugă comentariu
turism
Biserica Neagra

Biserica Neagra

Edificiu de secol XVI, cunoscut initial sub numele de Biserica Sfanta M...

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte bastioane construite...

Biserica fortificata din Viscri

Biserica din Viscri

In Viscri (germana: Deutsch-Weiskirch, maghiara: Szaszfeheregyhaza) ma...