destinatia zilei
 Bistro de l'Arte

Bistro de l'Arte

Bistro de l’Arte este una dintre bijuteriile ascunse din centrul istoric al orasu...

Demonstratie de Debate

  • Data: 13 Nov 2010
  • Ora: 13:00
  • Locaţie: Libraria Okian
Recomandă:

JCI Romania şi-a propus pentru 2011 dezvoltarea unei reţele naţionale de „cluburi de debate” pentru cetăţenii activi cu vârsta între 18 şi 40 de ani – antreprenori, manageri şi alte categorii profesionale.

În acest context JCI Brasov organizeaza sâmbătă, incepand cu ora 13:00, la Librăria Okian, un meci demonstrativ de debate. La eveniment pot participa toţi tinerii interesaţi să afle mai multe lucruri despre „debate”. Evenimentul este organizat cu sprijinul casei de avocatura Russu&Russu Associated Attorneys.

 

Incepand cu anul viitor, JCI va organiza cursuri de debate în cadrul cărora tinerii brasoveni vor învăţa cum să dezbată şi să îşi susţină propriile cauze în contextul social, de afaceri şi politic, în faţa unor insituţii sau organizaţii cum ar fi Consiliul Local, de exemplu. La nivel naţional, în cadrul JCI a fost infiitnata o comisie de politici economice care va coordona activitatea cluburilor de debate şi va selecta temele de interes pentru a fi promovate prin lobby naţional.

 

Ce este Debate-ul? Debate-ul este o formã structuratã de dezbatere educaţionalã, compusã formal din echipe cu un numãr egal de membri. Aceştia sunt puşi în situaţia de a pune în valoare «pro şi contra» argumente diferite pentru ambele faţete ale unor chestiuni asupra cãrora oamenii, deşi bine intenţionati, pot fi în dezacord. Temele discutate pot fi extrem de variate. Indiferent de format, ceea ce este important de subliniat este cã tema dezbaterii reprezintã doar un pretext pentru exersarea abilitaţilor de comunicare în spaţiul public, de gãndire criticã şi de argumentare logicã şi nu o incercare de a stabili valoarea de adevãr a uneia din cele doua poziţii exprimate în timpul dezbaterii.

 

În cadrul competiţiilor de dezbateri arbitrii urmãresc mãsura în care participanţii reuşesc sã argumenteze convingãtor, sã organizeze prezentarea, sã raspundã prompt şi analitic contra-argumentelor echipei oponente şi dacã sunt persuasivi. Nu în ultimul rând, ascultarea atentã, tolerantã, umorul şi fair play-ul conteaza în acordarea deciziei. Juriul este format dintr-un numãr impar de arbitri, care sunt invitaţi sã nu ia în considerare opinia personalã asupra temei puse în discuţie.

 

Comentarii
Adaugă comentariu
turism
Biserica Neagra

Biserica Neagra

Edificiu de secol XVI, cunoscut initial sub numele de Biserica Sfanta M...

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte bastioane construite...

Biserica fortificata din Viscri

Biserica din Viscri

In Viscri (germana: Deutsch-Weiskirch, maghiara: Szaszfeheregyhaza) ma...