destinatia zilei
 Bistro de l'Arte

Bistro de l'Arte

Bistro de l’Arte este una dintre bijuteriile ascunse din centrul istoric al orasu...

"Fokus - Terra" Serie de filme

  • Din 26 May 2015 până în 28 May 2015
Recomandă:

    015 – Anul luptei împotriva schimbărilor climatice
Mediateca franceză – Casa Baiulescu
26.05.2015
28.05.2015
Filme germane:
26.05.2015
ora 18:00
Peak (Pisc)
Regia: Hannes Lang, 35mm, color, 89 min., 2011
Film documentar
Noaptea zornăie prin zăpadă convoaiele de şenile care optimizează pistele de schi. La aproape 3000 de metri altitudine, excavatoare ajutate de dinamită răscolesc pământul, pentru a construi un rezervor de apă destinat pregătirii zăpezii artificiale. Sunt ridicate castele din beton cu apartamente – în timp ce în alte părţi în munţi tineretul a plecat de mult şi doar câţiva bătrâni pierduţi mai vorbesc despre faptul că acele locuri nu mai au niciun viitor. În filmul „Peak", Hannes Lang observă invaziile şi preluarea abuzivă a Alpilor prin turismul de schi – şi arată oameni care sunt vizaţi de acest fenomen: învingători şi învinşi, entuziaşti, sceptici şi rătăciţi.
La Festivalul pentru film documentar și de animațiede la Leipzig din 2011, Peak a primit Premiul pentru film documentar din partea Institutului Goethe. Din motivația juriului: „Filmul se remarcă printr-un limbaj vizual copleșitor, care în formatul de cinemascop își găsește o expresie estetică potrivită. Tema devastării naturii de către oameni este prezentată privitorilor în mod exemplar și impresionant."
28.05.2015
ora 17:00
Boala somnului
Regia: Ulrich Köhler, color, 91 min., Germania, Franţa, Olanda, 2010-2011
Film artistic
Ebbo Velten conduce un proiect pentru lupta împotriva bolii somnului în Camerun. Medicul şi soţia sa Vera au petrecut mulţi ani în Africa, iar acum vor să se întoarcă în Germania. Mai întâi zboară înapoi doar Vera şi fiica lor, Ebbo doreşte să le urmeze mai târziu. Peste trei ani, un medic tânăr din Paris, de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, trebuie să evalueze un proiect de ajutor pentru dezvoltare în Camerun. Aici îl întâlneşte pe Ebbo Velten - medicului german i se apropie sfârşitul.

Comentarii
Adaugă comentariu
turism
Biserica Neagra

Biserica Neagra

Edificiu de secol XVI, cunoscut initial sub numele de Biserica Sfanta M...

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte bastioane construite...

Biserica fortificata din Viscri

Biserica din Viscri

In Viscri (germana: Deutsch-Weiskirch, maghiara: Szaszfeheregyhaza) ma...