destinatia zilei
 Bistro de l'Arte

Bistro de l'Arte

Bistro de l’Arte este una dintre bijuteriile ascunse din centrul istoric al orasu...

Piesa de teatru "Doua Liniute"

  • Data: 21 Jul 2014
  • Ora: 19:30
  • Locaţie: Centrul Cultural Reduta
Recomandă:

. Piesa de teatru „Două liniuţe” este cea mai nouă lucrare semnată  Lia Bugnar,  care pune în scenă,  într-o manieră tragic – comică, destinele a două cupluri, o adevărată poveste de viaţă şi, în acelaşi timp, permite o interacţiune mai apropiată cu femeile. Iniţiativa apartine platformei Cerculfetelordeştepte.ro cu scopul de a susţine dialogul cu femeile din România.

Lansată în 30 noiembrie 2013, la Bucureşti, pe scena Teatrului Godot, piesa de teatru „Două liniuţe” s-a bucurat de un adevărat succes, reuşind să transmită mesajul unui auditoriu nu mai mic de 3.000 de spectatori. Este motivul pentru care porneşte într-un turneu național în oraşele Sibiu, Braşov, Timişoara şi Iaşi, cu scopul cunoscut - de a comunica un subiect încă tabu.

În data de 21 iulie 2014,  începând cu ora 19.30, Centrul Cultural Reduta din Brașov va fi gazda unei piese cu o distribuţie de excepţie: Marius Manole, Medeea Marinescu, Irina Antonie, Anghel Damian, Cătălin Babliuc, Istvan Teglas. Spectatorii vor avea ocazia să o vadă pe Lia Bugnar, care va urca pe scena alături de actori pentru a intrepreta unul dintre roluri.

“Principala mea preocupare a fost să scriu o piesă care să aibă toate calitățile pentru a deveni un spectacol bun, independent de intenția care se ascunde în miezul poveștii. Subiectul avorturilor e unul foarte intim și nu-i deloc greu să pici în capcana de a agresa spectatorul cu el. Dintr-o sală de spectacol, probabil că unul din doi spectatori au, într-un fel sau altul, legătură cu subiectul. Pentru unii e un subiect dureros, pentru alții unul stânjenitor, pentru unii poate fi chiar subiect tabu sau indecent. În locul din piesă unde chiar se discută în amănunt despre avort am pornit toate motoarele farmecului și comediei, ca să mă asigur ca spectatorul nu se va crispa și că va urmări povestea, empatic, în continuare.” spune Lia Bugnar.
Spectacolul este scris și regizat de Lia Bugnar, și dureaza 90 minute, fără pauză. Intrarea se face pe baza biletului de intrare, ce poate fi achiziționat de la Casa de Biletele a Centrului Cultural Reduta, Str. Apollonia Hirscher, Nr. 8, Brașov. Costul unui bilet este de 40 lei.

O comedie dulce-amară despre a fi sau a nu fi responsabil, a fi sau a nu fi îndrăgostit, despre bănci, gânduri stinghere și alte lucruri neașteptate care au multe de povestit. „Două liniuţe” oferă posibilitatea unei interacţiuni mai apropiate cu femeile, capabile nu doar să sintetizeze mesajul, ci şi să-l răspândească în cercul lor. În acelaşi timp, sprijină şi continuă campania educaţională a platformei Cerculfetelordeştepte.ro, menită să faciliteze accesul la informaţie şi să pună la dispoziţie suportul celor mai buni specialişti în domeniu.

Comentarii

Nilton

2015-12-02 09:50:25

Yaga, I love YOUR perspective! You are so right - the world isn't alawys as beautiful as the pictures we love suggest, but it sure is more beautiful than we generally give it credit for. Loved this post.I missed your giveaway! Bad week for checking out blogs for me. x

Adaugă comentariu
turism
Biserica Neagra

Biserica Neagra

Edificiu de secol XVI, cunoscut initial sub numele de Biserica Sfanta M...

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte bastioane construite...

Biserica fortificata din Viscri

Biserica din Viscri

In Viscri (germana: Deutsch-Weiskirch, maghiara: Szaszfeheregyhaza) ma...