destinatia zilei
 Bistro de l'Arte

Bistro de l'Arte

Bistro de l’Arte este una dintre bijuteriile ascunse din centrul istoric al orasu...

Expozitia de pictura "Peisaje"

  • Din 06 May 2014 până în 31 May 2014
  • Locaţie: Libraria Okian
Recomandă:

Expozitia "Peisaje" vorbeste despre prietenia care poate lega cItiva oameni intr-un cadru comun reprezentativ cu evidente legaturi spirituale. Profesori si elevi, in cautarea momentului perfect, a clipei care trece, a umbrei si a luminii, care definesc sau creeaza peisajul, vorbirea intr-un limbaj mai mult decit simplu, pentru ca e o vorbire cu suflet.
Nu e dorinta de a impresiona doar pentru moment, ci de a lasa o amprenta in mintea si sufletul privitorului, care in fata unui peisaj sa poata trai senzatia cu care a fost creat acesta. Locurile care s-au asezat sub pensula pictorilor alcatuiesc spatii pline, cu perspective si expresii proprii fiecarui artist. Rameti, Straja, Valea Ampoiului, Peisaj de iarna la Aiud - sint doar citeva dintre temele care alcatuiesc aceasta expozitie.
Lucrarile stau sub semnul diversitatii, al lirismului expresiv si al linistii care vorbeste in taina despre locurile natale, sau despre experienta intilnirii cu un alt tip de peisaj, al altor locuri, ceea ce confera expozitiei un aer sincer si personal.
Manifestarea expozitionala intruchipeaza prezenta continua a peisajului in constiinta colectiva a oamenilor, ca tema indragita atit de artisti, cit si de cei care gusta arta ca hrana a mintii.

Comentarii
Adaugă comentariu
turism
Biserica Neagra

Biserica Neagra

Edificiu de secol XVI, cunoscut initial sub numele de Biserica Sfanta M...

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte bastioane construite...

Biserica fortificata din Viscri

Biserica din Viscri

In Viscri (germana: Deutsch-Weiskirch, maghiara: Szaszfeheregyhaza) ma...