destinatia zilei
 Bistro de l'Arte

Bistro de l'Arte

Bistro de l’Arte este una dintre bijuteriile ascunse din centrul istoric al orasu...

Piesa de teatru "Metoda G"

  • Data: 20 Jun 2014
  • Ora: 19:00
Recomandă:

Prin spectacolul "Metoda G", Teatrul „Sică Alexandrescu” Brasov va prilejui întâlnirea publicului braşovean cu unul dintre cei mai apreciaţi autori catalani din acest moment.

Jordi Galcerán şi-a făcut debutul simultan cu două piese: Dakota, care în 1985 a obţinut premiul Ignasi Iglesias, oferit de Institutul Teatral din Barcelona, şi Paraules encadenades, care, în acelaşi an, a fost premiată la cea de-a XX-a ediţie a Premiului Born de Teatre, oferit de Cercle Artístic de Ciutadella.

Metoda G. (Metoda Grönholm) a fost montată la Teatrul Naţional Catalan, în mai 2003, şi a înregistrat, încă de la debut, un succes fără precedent. În 2004, a avut premiera la Madrid şi, timp de o stagiune, s-a jucat cu succes în ambele oraşe. Această piesă a primit numeroase distincţii în Spania, printre acestea numărându-se: Premiul Max, pentru cea mai bună operă, Premiul Ercilla, pentru cea mai bună creaţie dramatică şi Premiul Mayte, pentru evenimentul teatral care s-a evidenţiat cel mai mult. A fost montată, în afară de Europa, în Mexic, Argentina şi Venezuela. Recent, regizorul argentinian Marcelo Piñeyro a lansat o adaptare cinematografică (Metoda).

Preocupat de lumea contemporană, Galceran face în acest text, o radiografie a societăţii şi a problemelor acesteia. Care este limita pe care o poţi atinge atunci când trebuie să iţi păstrezi job-ul? La ce vei renunţa şi ce compromisuri poţi face? Ce înseamnă, astăzi, a fi cu adevărat fericit? Sunt întrebările şi dilemele celor patru personaje din piesă.

Spectacolul braşovean, în regia lui Cristian Dumitru şi scenografia Liei Dogaru, îi va avea în distribuţie pe: Gabriel Costea, Mirela Borş, Marius Cisar, Demis Muraru.
Avanpremiera a avut loc vineri, 14 octombrie 2011, ora 19, la Sala Studio.

Comentarii
Adaugă comentariu
turism
Biserica Neagra

Biserica Neagra

Edificiu de secol XVI, cunoscut initial sub numele de Biserica Sfanta M...

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte bastioane construite...

Biserica fortificata din Viscri

Biserica din Viscri

In Viscri (germana: Deutsch-Weiskirch, maghiara: Szaszfeheregyhaza) ma...